Η Ουκρανία λέει ότι όλοι οι μεγάλοι σταθμοί θερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας υπέστησαν ζημιές μετά από επιθέσεις

Freepen.gr - Όλοι οι μεγάλοι υδροηλεκτρικοί και θερμικοί σταθμοί της Ουκρανίας έχουν υποστεί ζημιές ως αποτέλεσμα των πυραυλικών επιδρομών της Ρωσίας από τις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε ο Vladimir Kudrytsky, επικεφαλής της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Ukrenergo σε συνέντευξή του στο NV-Business.

«Ως αποτέλεσμα των επτά επιθέσεων με ρουκέτες που ξεκίνησαν στις 10 Οκτωβρίου, όλοι οι μεγάλοι θερμικοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί στην Ουκρανία έχουν υποστεί ζημιές», είπε.

Σύμφωνα με τον Kudrytsky, οι συνέπειες της επίθεσης της 23ης Νοεμβρίου ήταν οι μεγαλύτερες καθώς η Ουκρανία είχε μπλακ άουτ σε όλες τις περιοχές. Οι μονάδες παραγωγής ενέργειας στους τρεις από τους τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας έκλεισαν επίσης μετά από αυτή την επίθεση, επειδή ήταν αδύνατο να τροφοδοτηθεί η παραγόμενη ενέργεια τους στο δίκτυο.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία στις 10 Οκτωβρίου μετά την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας, που σημειώθηκε δύο ημέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με αναφορές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν:

  • 15-19 Οκτωβρίου,
  • 22 Οκτωβρίου,
  • 30-31 Οκτωβρίου,
  • 15 Νοεμβρίου.


Η πιο πρόσφατη έγινε στις 23 Νοεμβρίου.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης της 23ης Νοεμβρίου, οι αρχές των περιοχών Κιέβου, Λβιβ και Βίνιτσι ανέφεραν καταστροφή εγκαταστάσεων υποδομής. Πολλές περιοχές της χώρας άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με ηλεκτρισμό, νερό και θέρμανση. Έκλεισαν επίσης τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το μετρό. Οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν επίσης τη γειτονική της Ουκρανίας Μολδαβία.

Η Ουκρανία κατάφερε να αποκαταστήσει περίπου το 50 τοις εκατό των τροφοδοτικών, αλλά οι διακοπές ρεύματος συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Λίγο αργότερα, οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι διαπραγματεύονταν εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες (Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία).

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζική επίθεση με τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας καθοδηγούμενων από τον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά με στόχο το ουκρανικό στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου και συναφείς ενεργειακές εγκαταστάσεις. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν.

* απόδοση pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail