Ρωσικά και κινεζικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν κοινή εναέρια περιπολία στην Ασία-Ειρηνικό

Freepen.gr -
Μια αεροπορική δύναμη ρωσικών βομβαρδιστικών στρατηγικών πυραύλων Tu-95MS και κινεζικών στρατηγικών βομβαρδιστικών H-6K πραγματοποίησαν κοινή εναέρια περιπολία πάνω από τα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας, ανέφερε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Στις 30 Νοεμβρίου 2022, οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πραγματοποίησαν μια νέα κοινή εναέρια περιπολία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Hong-6K του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πραγματοποίησαν εναέρια περιπολία πάνω από τα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

Η πτήση με ρωσικά βομβαρδιστικά που μεταφέρουν πυραύλους διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Τα αεροσκάφη Su-30SM και Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων παρείχαν μαχητική υποστήριξη στην αεροπορική task force», ανέφερε.

Τα ρωσικά και κινεζικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν διασταυρούμενες προσγειώσεις σε αεροδρόμια και των δύο χωρών για πρώτη φορά στις κοινές εναέριες περιπολίες τους, ανέφερε το υπουργείο.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της εναέριας περιπολίας, ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και κινεζικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο.

Μαχητικά αεροσκάφη ξένων κρατών συνόδευσαν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά σε ορισμένα στάδια της εναέριας περιπολίας, ανέφερε το υπουργείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail