Η Ουκρανία δεν είναι επεισόδιο του "Ουκρανία έχεις ταλέντο"

Παρατηρώντας μερικές από τις πανικόβλητες αντιδράσεις στην απόφαση της Ρωσίας να αναδιατάξει τις δυνάμεις της από τη δυτική όχθη του Δνείπερου – εγκαταλείποντας την πόλη της Χερσώνας – στην ανατολική όχθη, τελικά συνειδητοποίησα πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κρίνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία σαν ένα επεισόδιο από το hit show, ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ. Το ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και έχει παραχθεί σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Κάθε χρόνο, διαγωνιζόμενοι κάθε ηλικίας μπορούν να κάνουν ακρόαση για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό με όποιο ταλέντο θέλουν να επιδείξουν. Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, οι συμμετέχοντες επιδιώκουν να εντυπωσιάσουν μια ομάδα κριτών προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στους ζωντανούς γύρους του διαγωνισμού. Μόλις στους ζωντανούς γύρους, οι συμμετέχοντες επιδιώκουν να εντυπωσιάσουν το κοινό και τους κριτές για να εξασφαλίσουν ψήφους, προκειμένου να φτάσουν στον τελικό και να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα χρηματικό έπαθλο.

Το κλειδί της νίκης στο ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ είναι να εντυπωσιάσεις ή να σαγηνεύσεις το θεατή στο σπίτι. Η απόδοση στη σκηνή είναι σχετική, αλλά συχνά όχι ο καθοριστικός παράγοντας. Αλλά αυτό δε συμβαίνει στον πόλεμο. Το να δείχνεις καλός ή να παίζεις για να κερδίσεις την έγκριση του κοινού δεν είναι ο στόχος. Ο στόχος είναι απλός - να καταστρέψετε την ικανότητα του εχθρού να πολεμήσει.

Γιατί λοιπόν η αποχώρηση από τη Χερσώνα θεωρείται καταστροφή για τη Ρωσία και ένδοξη νίκη για την Ουκρανία; Γιατί φαίνεται κακή. Το κατάλαβα; Φαίνεται πως η Ρωσία χάνει ή ξεφεύγει από μια μάχη. Οι άνθρωποι που ασκούν αυτό το είδος κριτικής είναι σαν τους κρετίνους που ήξερες στο γυμνάσιο, οι οποίοι μαζεύονταν σε κύκλο και φώναζαν σε δύο συμμαθητές τους «ΠΑΛΕΨΤΕ». Ωστόσο, κανένας από τους λάτρεις δεν είχε τα κότσια για να μπει στο ρινγκ και να ρίξει μερικές γροθιές.

Δεν προσπαθώ να διαβάσω κάποιο βαθύ, κρυφό νόημα στη ρωσική δράση. Δέχομαι τους στρατηγούς Surovikin και Shoigu στα λόγια τους. Η διατήρηση των ρωσικών στρατευμάτων στη δυτική όχθη με την πλάτη στον ποταμό δημιούργησε τον κίνδυνο ότι, σε περίπτωση που η Ουκρανία εξαπολύσει μεγάλη επίθεση συνοδευόμενη από ανατίναξη ποταμού, οι στρατιώτες θα παγιδεύονται και θα αναγκάζονται να πολεμήσουν χωρίς αξιόπιστη γραμμή επικοινωνίας.

Ενώ έχω κάποιο ενδιαφέρον για το πώς θα αντιδράσει η ρωσική κοινή γνώμη, βάζω περισσότερες απόψεις στις απόψεις των μισθωτών στρατιωτών που πολεμούν μαζί με τους Ρώσους. Αναφέρομαι στους κυρίους Ramzan Kadyrov και Yevgeny Prigozhin. Και οι δύο άνδρες δεν ήταν ντροπαλοί στο παρελθόν να ασκήσουν ανοιχτή κριτική σε ορισμένες αποφάσεις διοίκησης του ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Εάν αυτή η μετακίνηση στρατευμάτων ήταν αδικαιολόγητη, είμαι βέβαιος πως τουλάχιστον ένας ή και οι δύο θα μιλούσαν ανοιχτά. Λοιπόν, το έκανε. Να τι είπε ο Καντίροφ:

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του κ. Prigozhin για την απόφαση του Surovikin. Ο Yevgeny Viktorovich σημείωσε με μεγάλη ακρίβεια ότι ο Surovikin έσωσε χίλιους στρατιώτες που βρίσκονταν σε πραγματική περικύκλωση.

Αφού ζύγισε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ο στρατηγός Surovikin έκανε μια δύσκολη αλλά σωστή επιλογή ανάμεσα σε παράλογες θυσίες για χάρη δυνατών δηλώσεων και να σώσει τις ανεκτίμητες ζωές στρατιωτών.

Η Χερσώνα είναι μια πολύ δύσκολη περιοχή χωρίς τη δυνατότητα σταθερής τακτικής προμήθειας πυρομαχικών και σχηματισμού ενός ισχυρού, αξιόπιστου πίσω μέρους. Γιατί δεν έγινε αυτό από τις πρώτες μέρες της ειδικής επιχείρησης; Αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Αλλά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ο στρατηγός ενήργησε σοφά και διορατικά - εκκένωσε τον άμαχο πληθυσμό και διέταξε μια ανασυγκρότηση.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να μιλήσουμε για την «παράδοση» του Kherson. «Παραδώσου» μαζί με τους μαχητές. Και ο Surovikin προστατεύει τον στρατιώτη και παίρνει μια πιο πλεονεκτική στρατηγική θέση – βολική, ασφαλής.

Όλοι γνώριζαν από τις πρώτες κιόλας μέρες της ειδικής επιχείρησης ότι η Χερσώνα ήταν μια δύσκολη περιοχή μάχης. Οι στρατιώτες των μονάδων μου ανέφεραν επίσης ότι ήταν πολύ δύσκολο να πολεμήσω σε αυτήν την περιοχή. Ναι, μπορεί να διατηρηθεί, είναι δυνατό να οργανωθεί τουλάχιστον κάποια προμήθεια πυρομαχικών, αλλά το κόστος θα είναι πολλές ανθρώπινες ζωές. Και αυτή η πρόβλεψη δε μας ταιριάζει.

Επομένως, πιστεύω ότι ο Surovikin ενήργησε σαν πραγματικός στρατιωτικός στρατηγός, χωρίς να φοβάται την κριτική.

Είναι υπεύθυνος για τους ανθρώπους. Βλέπει καλύτερα.

Ευχαριστώ, Sergey Vladimirovich, που φροντίζεις τα παιδιά! Και δεν θα σταματήσουμε να χτυπάμε τον εχθρό και δεν θα κουραστούμε.

https://t.me/Slavyangrad/19390

Ο Καντίροφ δεν είναι ψυχομανής. Δεν κουβαλάει ένα σωληνάριο Chapstick για να μπορέσει να βουτυρώσει τα χείλη του πριν φιλήσει τα γαϊδούρια των πολιτικών και των στρατηγών. Φαίνεται ότι σέβεται πραγματικά τον Surovikin και κατανοεί την τακτική και στρατηγική σκέψη πίσω από την κίνηση.

Αντιλαμβάνομαι πως αυτό απογοητεύει τους Ντίκενς από το παγκόσμιο κοινό που είναι πρόθυμο να δει μια μεγάλη σύγκρουση. Άλλοι τραβούν το Κίεβο και άλλοι ριζοβολούν για τη Μόσχα. Ο στρατηγός Surovikin κατανοεί πως οι απόψεις των «παρατηρητών» είναι άσχετες. Θα αγωνιστεί σε τόπο και χρόνο της επιλογής του, αν μπορεί. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο για τη ρωσική απόσυρση από τη Χερσώνα είναι ότι δεν έγινε υπό πυρά ή επίθεση. Ήταν ήρεμη και συντεταγμένη και προφανώς ήταν προσχεδιασμένη. Ίσως αυτό να εξηγεί τις φήμες που κυκλοφόρησαν πριν από μερικές εβδομάδες ότι η Ρωσία επρόκειτο να εγκαταλείψει την πόλη Kherson.

Οι μπλόγκερ, οι χρήστες του Τέλεγκραμ και οι σχολιαστές δεν μπορούν να ψηφίσουν ποιος είναι ο νικητής στην Ουκρανία. Αυτό θα αποφασιστεί από το ποιος μπορεί να βάλει τα πιο μαχητικά αποτελεσματικά στρατεύματα στο πεδίο, ποιος μπορεί να τροφοδοτήσει και να προμηθεύσει αυτά τα στρατεύματα με τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρειάζονται για να πολεμήσουν και ποιος μπορεί να καταστρέψει τον αντίπαλο στρατό, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η Ρωσία μόλις και μετά βίας έχει δεσμεύσει μέρος από τον κύριο στρατό της και προηγμένα όπλα στο μέτωπο της μάχης, ενώ η Ουκρανία παλεύει σαν ζητιάνος στην παγκόσμια αγορά ζητώντας περισσότερα χρήματα, περισσότερα οχήματα και περισσότερα τανκς, πιστεύω πως η Ρωσία έχει το προβάδισμα. Δε γνωρίζω τα στρατιωτικά σχέδια της ρωσικής στρατιωτικής ανώτατης διοίκησης, αλλά οι Ρώσοι στρατηγοί δεν θεωρούνται άντρες που οδηγούνται από φόβο και αντιδρούν συναισθηματικά στις τακτικές αλλαγές στο έδαφος. Είναι σχεδιαστές και κρατούν αυτά τα σχέδια για τον εαυτό τους. Δε νομίζω ότι η μακρά ιστορία της Ρωσίας με εκπληκτικούς αντιπάλους στο πεδίο της μάχης έχει τελειώσει. Θέλει κανείς να στοιχηματίσει ότι η Ρωσία έσβησε τα φώτα στο Kherson πριν φύγει;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail