Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στην περιοχή της Αθήνας

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 9-11-2022 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος ημεδαπός και 40χρονος αλλοδαπός ως μέλη συμμορίας που διέπρατταν ληστείες κατ΄ επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, συνελήφθησαν 33χρονη ημεδαπή και 41χρονη αλλοδαπή κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και υπόθαλψη εγκληματία.

Στο πλαίσιο καταγεγραμμένων περιστατικών ληστειών με απειλή όπλου και μαχαιριού σε καταστήματα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Κολωνού και του Αγίου Παντελεήμονα, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Στο πλαίσιο επιχείρησης από ομάδα αστυνομικών που συγκροτήθηκε για τον εντοπισμό τους στην Αθήνα, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν οι ανωτέρω, με τον 40χρονο να προσπαθεί να διαφύγει.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι ρέπλικα,
  • μαχαίρι-ξυφολόγχη με μήκος λάμας -30- εκ.,
  • σουγιάς,
  • -2- φυσίγγια,
  • σπρέι πιπεριού,
  • -39- γραμμ. κάνναβης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη ληστειών.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξιχνιάστηκαν συνολικά (5) περιπτώσεις ληστειών σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιείο, κατάστημα ψιλικών και ενεχυροδανειστήριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail