Είμαστε όντως «Χώρα Λωτοφάγων»;

Τι κέρδισε άραγε η Ελλάδα από την επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών»; Μια συμφωνία που επεβλήθη έξωθεν επί «προθυμότατης» διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και που αποδέχτηκε έκτοτε αβασάνιστα όλη η ελληνική πολιτική τάξη της υποτέλειας και της ξενοδουλίας - αλλά, εν τέλει, και η διαβρωμένη ελληνική κοινωνία της λογικής του «το μη χείρον βέλτιστον» και του κυνισμού. Τίποτα απολύτως, παρά μόνο ταπείνωση κι εξευτελισμό. 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Η σημερινή είδηση της ίδρυσης με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Φλώρινα είναι άλλη μια επιβεβαίωση επ΄ αυτού. Άλλωστε, περιχαρής ο κ. Ζάεφ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει Τσίπρα και Μητσοτάκη, «για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

Και να σκεφτεί κανείς ότι όταν το 2019 ψηφίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ (και τους 8 ξεχασμένους «πρόθυμους»)  η Συμφωνία των Πρεσπών το πολιτικό βαρόμετρο της εταιρείας Public Issue, έδειχνε πως το 38% των πολιτών θεωρούσαν «προδοσία» την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία», ενώ ένα 10% αναφέρονταν σε «εθνική καταστροφή» και μόνο ένα 8% μιλούσε για «δίκαιη λύση» και μόλις ένα 12% για «έντιμο συμβιβασμό». Γενικά, υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν μόνο το 21% και εναντίον το 65%. 

Φαίνεται πως δεν χρειάστηκε πάρα λίγος μόνο χρόνος για να κυριαρχήσουν «οι κυνικοί», πολιτικοί και πολίτες. Άλλωστε, αυτό δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες εκλογές στη «χώρα των Λωτοφάγων». «Άυλα» πράγματα, όπως η αξιοπρέπεια, έπαψαν από καιρό να είναι στα "in" της μεταδημοκρατίας!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail