Κορυφαίος παρουσιαστής του Fox News βάζει στη θέση του τον αχόρταγο για δολάρια Ζελένσκι

Freepen.gr -  Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι είναι ένας «διεφθαρμένος ισχυρός άνδρας» που «απαιτεί» χρήματα από τον αμερικανό φορολογούμενο, δήλωσε την Πέμπτη ο παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον. Ο Carlson είναι εξέχων επικριτής του Zelensky, τον οποίο ήδη κατηγόρησε πως προσπάθησε να παρασύρει τις ΗΠΑ σε έναν «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Οι ΗΠΑ έχουν έχει διαθέσει συνολικά 68 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία φέτος και ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνει άλλα 37 δισεκατομμύρια δολάρια προτού οι Ρεπουμπλικάνοι αναλάβουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο.

Αυτή η συνδυασμένη δαπάνη είναι «διπλάσια από ό,τι ξοδεύαμε κάθε χρόνο στο Αφγανιστάν», αναφώνησε ο Κάρλσον την Πέμπτη, προσθέτοντας πως ο Ζελένσκι «δε ζητά απλώς χρήματα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, αλλά τα απαιτεί».

"Ποιός είναι αυτός ο τύπος;" ρώτησε. «Είναι ένας διεφθαρμένος ισχυρός άνδρας της Ουκρανίας. Από πού έχει αυτή την στάση;»

Ο καλεσμένος του Carlson, ο πρώην πιλότος των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Λ. Τοντ Γουντ, εξήγησε πως, παρόλο που η πολιτική καριέρα του Ζελένσκι χρηματοδοτήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ιγκόρ Κολομόϊσκι, έκτοτε έχει καταλάβει τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προστάτη του και «τώρα έχει ένα μεγαλύτερο και πιο σημαντικό και πιο ισχυρό και πιο πλούσιο ευεργέτη, αυτός είναι η κυβέρνηση Μπάιντεν».

Επικαλούμενος πρόσφατες αναφορές, καθώς και την υποτιθέμενη εμπειρία των επαφών του στο έδαφος στην Ουκρανία από το 2014, ο Wood ισχυρίστηκε ότι «μόνο το 30% των προμηθειών και της στρατιωτικής βοήθειας» που κατευθύνεται προς τη χώρα «πραγματικά φτάνει εκεί που υποτίθεται πως πρέπει να πάει».

«Αυτή είναι η πανεπιστημιακή ομάδα των ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ουκρανία», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι ο Ζελένσκι και οι αξιωματούχοι του «δε θέλουν ειρήνη». Αντίθετα, υποστήριξε, «θέλουν το τρένο με χρήματα να συνεχιστεί», προς όφελος των ιδίων και των αμυντικών εργολάβων των ΗΠΑ που προμηθεύουν τις δυνάμεις του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail