Δώσε και μένα...Μπάρμπα!

Δώσε και μένα … Μπάρμπα! Ναι καλέ, γιατί μπορεί να βάλλεται η πρωθυπουργική αξιοπρέπεια από κάτι περίεργους «κύκλους», αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και  «σκεπτόμενοι» άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών και παρεμβαίνουν όταν χρειάζεται σε πολιτικές και εθνικές κρίσεις προτείνοντας «χείρα βοηθείας» στο κλονισμένο και παραπαίον πολιτικό σύστημα!

Μιχάλης Τζανάκης

Καθένας μπορεί να δει πόσο άλλαξε αυτή η δυσώδης πολιτικά περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετά την επίσκεψη της Βάνας Μπάρμπα στο Μέγαρο Μαξίμου και την «γόνιμη» συζήτηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό που φάνηκε άλλωστε από την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε και δείχνει ξεκάθαρα το κλίμα που επικράτησε στην μεταξύ τους συνάντηση!

Η Βάνα Μπάρμπα, γοητευτική όπως πάντα και ο Έλλην πρωθυπουργός περιχαρής δίπλα της με την γνωστή πόζα –σταυρωμένα χεράκια και γκριμάτσα αλά του γνωστού Μίστερ- απαντά με τον δικό του τρόπο στους σκοτεινούς κύκλους που απεργάζονται την «αποδόμησή» του!

Μετά τις «γεωτρήσεις», τις «εξορύξεις», και το «καλάθι του νοικοκυριού» με τα μακαρόνια ετικέτας - Νο6 πάντα βέβαια-, έρχεται και η συνάντηση «κορυφής» για να διώξει τα σύννεφα γύρω από το πρωθυπουργικό περιβάλλον που φαίνεται να έχουν σωρευτεί απειλητικά λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα!

Κάποτε για να προσεγγίσει κάποιος το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούσε να είναι λιγότερος από τον … Γιασέρ Αραφάτ επί παντοδυναμίας Αντρέα και Χέλμουντ Κολ επί πρωθυπουργία πατρός Μητσοτάκη. 

Τώρα όλα γίνονται πιο εύκολα∙ εδώ μέσα στο κοινοβούλιο μίλησαν τα τάγματα ασφαλείας του Ζελένσκι, η Βάνα Μπάρμπα θα είχε πρόβλημα; Βεβαίως γιατί να μιλήσει για τα «εθνικά» θέματα μόνο με την Βάνα και να μην συμμετέχουν στην εν λόγω συζήτηση και άλλοι «αστέρες» της σόου-μπιζ που βεβαίως θα μπορούσαν να συνεισφέρουν τα μάλα στην προσπάθεια αποκατάστασης του πληγέντος πρωθυπουργικού προφίλ!

Δεν ξέρω αλλά από την «Αγία Οικογένεια», το πρόσωπο που ιστορικά έχει δικαιωθεί πλήρως ως προς τις εκτιμήσεις και φάνηκε η οξύνοιά της ήταν η Μαρίκα Μητσοτάκη. Διέθετε εξαιρετική ειλικρίνεια και ευθυκρισία που δεν έχει προηγούμενο και προφανώς και θα είχε κάθε λόγο –αν ζούσε – να αισθάνεται απολύτως δικαιωμένη, καθώς τα είχε προβλέψει όλα στην εντέλεια πολύ νωρίς… 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail