Η Μόσχα έτοιμη να παρέχει δωρεάν σιτηρά στις φτωχότερες χώρες — Πούτιν

 Μikhail Μetzel/ΡΟΟL/ΤΑSS
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της χώρας να προσφέρει δωρεάν σημαντικό όγκο σιτηρών στις φτωχότερες χώρες σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Στο πλαίσιο της υποστήριξης της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τις θεμελιώδεις ρωσικές προσεγγίσεις για την εφαρμογή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης σχετικά με τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και την απεμπλοκή ρωσικών αγροτικών προϊόντων και εξαγωγών λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές», ανέφερε το Κρεμλίνο. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε επίσης την ετοιμότητα της χώρας να προσφέρει σημαντικές ποσότητες σιτηρών στις φτωχότερες χώρες δωρεάν ως ανθρωπιστική βοήθεια, πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. «Ο Joko Widodo υποστήριξε μια τέτοια προσέγγιση», σημείωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τον Ινδονήσιο ομόλογό του για την κατάσταση που εξελίχθηκε ως αποτέλεσμα της χρήσης του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από το καθεστώς του Κιέβου για τη δράση δολιοφθοράς κατά των υποδομών και των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη και ότι η ρωσική πλευρά συνεχίζει την εφαρμογή της συμφωνίας μετά τη λήψη των απαιτούμενων εγγυήσεων από την Ουκρανία σχετικά με τη μη χρήση της ανθρωπιστικής οδού για στρατιωτικούς σκοπούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail