Η Ρωσία υποστηρίζει την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στην ομάδα BRICS

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε ολομέλεια της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai την περασμένη Πέμπτη ότι η Ρωσία υποστηρίζει την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στην ομάδα BRICS.

«Ναι, το υποστηρίζουμε, αλλά αυτό απαιτεί την ομοφωνία όλων των χωρών των BRICS», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σαουδική Αραβία είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα και αυτό οφείλεται όχι μόνο στην ηγετική της θέση στην αγορά υδρογονανθράκων.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός πως ο διάδοχος του θρόνου, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχουν πολύ μεγάλα σχέδια για διαφοροποίηση της οικονομίας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Έχουν πλήρη εθνικά αναπτυξιακά σχέδια σχεδιασμένα για αυτό».

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αυτά τα σχέδια θα υλοποιηθούν με τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.

«Έτσι, φυσικά, η Σαουδική Αραβία αξίζει να είναι μέλος των μεγάλων διεθνών οργανισμών, όπως οι BRICS και ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης. Πρόσφατα, καθορίσαμε τη θέση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και θα εργαστούμε για την ανάπτυξη των σχέσεων με αυτή τη χώρα τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερείς πλατφόρμες» τόνισε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail