Φαίνεται ότι η Ρωσία δε θα χρειαστεί μια χειμερινή επίθεση για να κερδίσει τον πόλεμο

υπουργείο άμυνας Ρωσίας
Το Moon of Alabama έχει αποδειχθεί αξιόπιστη πηγή ρεπορτάζ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η ανάρτηση της 23ης Νοεμβρίου δείχνει ότι κάποιο μέρος της ρωσικής κυβέρνησης ή του στρατού έχει επιτέλους συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο. Μπορείτε να διαβάσετε τον λογαριασμό εδώ: [https://www.freepen.gr/2022/11/blog-post_771.html]

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η οκτάμηνη πολιτική του Κρεμλίνου για την προστασία της Ουκρανίας από επίθεση, βοηθώντας έτσι την Ουκρανία να διεξάγει πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων, φαίνεται να έχει λήξει. Η υποδομή – ρεύμα, μεταφορές, νερό – της Ουκρανίας κλείνει. Οι πραγματικές πολεμικές επιθέσεις της Ρωσίας στην ικανότητα της Ουκρανίας να λειτουργήσει κλιμακώθηκαν σταδιακά, με αποτέλεσμα ευρύτερες και σοβαρότερες ζημιές. Φαίνεται πως οι Ρώσοι δε θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα, εκτός εάν η Δύση και η κυβέρνηση - ανδρείκελο της Ουκρανίας δε συνέλθουν.

Τα δυτικά εκπορνευμένα μέσα, φυσικά, δεν αναφέρουν την πραγματική κατάσταση. Τα δυτικά υπουργεία είναι ένα υπουργείο προπαγάνδας και έχουν δημιουργήσει μια εικόνα της ρωσικής ήττας. Θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί ο χειρότερος ψεύτης στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς υπάρχουν ατελείωτοι υποψήφιοι, αλλά ο Τσαρλς Μουρ της βρετανικής Telegraph είναι κορυφαίος υποψήφιος για την ανάρτηση των πιο τραβηγμένων αναφορών: Δείτε, για παράδειγμα, «η μόνη ελπίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν τώρα είναι να τρομοκρατήσει τη Δύση να διαπραγματευτεί τις νίκες της Ουκρανίας». https://www.telegraph.co.uk/news/2022/11/18/vladimir-putins-hope-now-terrify-west-negotiating-away-ukraines/ Η Telegraph μας λέει επίσης πως «η Ουκρανία θα μπορούσε να φτάσει στην Κριμαία με Χριστούγεννα" https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/11/19/ukraine-news-russia-war-latest-putin-missiles-severodonetsk/?li_source=LI&li_medium=liftigniter-rhr

Οι Αμερικανοί αποκαλούμενοι «Ρώσοι ειδικοί» διαδίδουν τις ίδιες αυταπάτες.

Κατά συνέπεια, οι δυτικοί λαοί έχουν μια εντελώς λανθασμένη εικόνα της κατάστασης. Η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει την Ουκρανία σε μια μέρα χωρίς να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Η αυτοσυγκράτηση του Κρεμλίνου –κατά την άποψή μου μια στρατηγική γκάφα καθώς έδωσε τη δυνατότητα στη Δύση να εμπλακεί και να διευρύνει τον πόλεμο– στην Ουκρανία έχει μια σειρά από νόμιμους λόγους. Η Ουκρανία και ο πληθυσμός εκεί αποτελούν μέρος της Ρωσίας εδώ και αιώνες. Υπάρχει πολλή επιμειξία. Οι περισσότεροι Ουκρανοί δεν είναι ευνοϊκοί για τους νεοναζί που κυριάρχησαν στην Ουκρανία από τότε που οι ΗΠΑ ανέτρεψαν την κυβέρνηση το 2014 και υπέφεραν από τα χέρια τους. Το Κρεμλίνο δε θέλει μια φτώχεια κατεστραμμένη μιας χώρας στα σύνορά του και την ευθύνη για την ανοικοδόμηση της υποδομής της Ουκρανίας.

Μου είναι αδιανόητο οι «ειδικοί» και τα «ρεπορτάζ» στη Δύση να είναι τόσο ηλίθιοι και διεφθαρμένοι που έχουν γράψει τις γελοίες αφηγήσεις της σύγκρουσης που φέρουν τα ονόματά τους. Είναι εντελώς ανοησία και ενθάρρυνε την ψευδή πεποίθηση ότι η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί και πως «η Ουκρανία μπορεί να βρίσκεται στην Κριμαία μέχρι τα Χριστούγεννα».

Το ότι μια τέτοια παράλογη προπαγάνδα μπορεί να είναι αποτελεσματική μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ να βάλουν τις μπότες στο έδαφος, και τότε να έχουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από τη σκοπιά της Ουάσιγκτον, όσο περισσότερο καταστρέφεται η Ουκρανία τόσο το καλύτερο. Εάν ο Πούτιν εγκαταλείψει τελικά τα μέτρα του στα μισά του δρόμου και φτάσει στον πραγματικό πόλεμο, ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα. Εάν η Ουάσιγκτον μπορέσει να εμποδίσει τον Ζελένσκι να παραδοθεί έως ότου καταστραφεί η Ουκρανία, η Ουάσιγκτον επωφελείται από την οικονομική και χρηματοοικονομική διαρροή στη Ρωσία που θα επιβάλει η ανοικοδόμηση. Από την σκοπιά της Ουάσιγκτον, όσο περισσότερα προβλήματα για τη Ρωσία τόσο το καλύτερο, ανεξάρτητα από το κόστος για τους Ουκρανούς.

Αυτό που βλέπουμε είναι η τεράστια απανθρωπιά της Ουάσιγκτον και των πρωτευουσών του ΝΑΤΟ. Είναι άδικο η Ουκρανία να πληρώνει το κόστος της δυτικής απανθρωπιάς και όχι η Ουάσιγκτον και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail