Το ψήφισμα του ΟΗΕ για τις αποζημιώσεις της Ουκρανίας θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στο Χρυσό Δισεκατομμύριο

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η ψήφιση ψηφίσματος από τη Γενική Συνέλευση για τις αποζημιώσεις της Ουκρανίας θα μπορούσε να μπούμερανγκ εναντίον του Golden Billion της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Αυτή η νομικά μη δεσμευτική εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός «διεθνούς μητρώου» για την καταγραφή των όσων οι συμμετέχοντες ισχυρίζονται πως η Ρωσία υποτίθεται ότι οφείλει στην Ουκρανία για τις ζημίες που προκλήθηκαν από την ειδική της επιχείρηση, μετά την οποία ένας αντίστοιχος «διεθνής μηχανισμός» θα επιδιώξει να τις απαιτήσει.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Κοιτώντας πέρα ​​από την εύηχη ρητορική που εκμεταλλεύεται τις καλοπροαίρετες προσπάθειες του δυτικού κοινού να εφαρμόσει δικαιοσύνη όπως τη φαντάζεται ότι είναι σε αυτό το πλαίσιο, διαμορφωμένες όπως είναι οι απόψεις του από τον πληροφοριακό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας που το χειραγωγούσε ώστε να τη θεωρήσει ένοχη, αυτό είναι ένα έξυπνο «νόμιμο» παιχνίδι εξουσίας. Εν ολίγοις, θα «νομιμοποιήσει» την παράνομη κατάσχεση των ξένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας από το Golden Billion και θα δημιουργήσει το προηγούμενο για να απειληθεί οποιασδήποτε πλευρά βρεθεί εναντίον του.

Με άλλα λόγια, αυτό το μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου μπορεί να οπλοποιήσει περιφερειακούς εταίρους ως πληρεξούσιους εναντίον άλλων στοχευόμενων κρατών, ενώ κρατά τη Δαμόκλειο Σπάθη με κατασχέσεις ξένων περιουσιακών στοιχείων σε αυτή τη ψεύτικη βάση «νόμου» πάνω από τα κεφάλια της ηγεσίας των τελευταίων για να τους αποτρέψει από την υπεράσπιση του στόχου τους και των εθνικών συμφερόντων. Όσοι το τολμήσουν θα κατηγορηθούν για «απρόκλητη επιθετικότητα», θα πιεστούν από τη δημιουργία παρόμοιων μητρώων και μηχανισμών «αποκατάστασης» και πιθανότατα θα τιμωρηθούν επ' αόριστον μέχρι να αποχωρήσουν και να πληρώσουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η νέα μορφή «νόμου» θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από το Golden Billion για να προωθήσει τα συμφέροντά του στο Νέο Ψυχρό Πόλεμο, αλλά η προειδοποίηση του Πρέσβη Nebenzya για το μπούμερανγκ εναντίον τους δεν πρέπει επίσης να υποβαθμιστεί. Το Κουτί της Πανδώρας που μόλις άνοιξε δημιουργεί επίσης το προηγούμενο για την πλειονότητα της ανθρωπότητας σε ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο, οι χώρες του οποίου αποικίστηκαν στο παρελθόν από τους Golden Billion's για να δημιουργήσουν τα δικά τους τέτοια μητρώα και μηχανισμούς αποζημίωσης.

Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ πιθανότατα θα σχηματίσουν τους δικούς τους αποκαλούμενους «συνασπισμούς των πρόθυμων» για τον σκοπό αυτό, έτσι και οι χώρες μεταξύ εκείνων των BRICS και του Παγκόσμιου Νότου υπό την ηγεσία του SCO θα μπορούσαν να σχηματίσουν το ίδιο, ειδικά εκείνες στην Αφρική που πολεμούν στην πρώτη γραμμή του Νέου Ψυχρού Πολέμου. Η Δαμόκλειος Σπάθη που οι πολυπολικές-πατριωτικές ηγεσίες τους, όπως αυτή του Μάλι, θα μπορούσαν να κρατήσουν πάνω από το κεφάλι του Χρυσού Δισεκατομμυρίου είναι η εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των τελευταίων ως αποκατάσταση για τον πρώην αποικισμένο λαό τους.

Φυσικά, θα χρειαζόταν τεράστια πολιτική βούληση για να πραγματοποιηθεί πραγματικά μια τόσο σημαντική κίνηση, αλλά, ωστόσο, δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη. Αυτές οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου που καθοδηγούνται από πολυπολικές-πατριωτικές ηγεσίες θα κινδύνευαν να ανατραπούν από πραξικοπήματα που υποστηρίζονται από το Golden Billion ή να υποταχθούν σε πρωτοφανή έως τώρα έντονο Υβριδικό Πόλεμο, αλλά θα μπορούσαν είτε να προλάβουν αυτά τα σενάρια αλλαγής καθεστώτος είτε να ενισχύσουν δραματικά τις αμυντικές τους ικανότητες μέσω στρατηγικών συνεργασιών με Ρωσία.

Αυτή η πρόσφατα αποκατεστημένη παγκόσμια δύναμη εξάγει ενεργά εξατομικευμένες λύσεις «Δημοκρατικής Ασφάλειας» στους εταίρους της σε όλη την Αφρική, που αναφέρονται στη δημιουργική χρήση τακτικών και στρατηγικών αντι-Υβριδικού Πολέμου για την υπεράσπιση των εθνικών τους μοντέλων δημοκρατίας από τις απειλές του Golden Billion. Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μάλι έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτό, αλλά περισσότερες τέτοιες χώρες αναμένεται να ζητήσουν τη σχετική υποστήριξη της Ρωσίας, ειδικά εάν υποστηρίζουν την αποκατάσταση της αποικιακής εποχής.

Δεδομένου πως η de facto ηγεσία της Ρωσίας του Παγκόσμιου Επαναστατικού Κινήματος θα οδηγήσει αναμενόμενα στην προσπάθεια εκπλήρωσης της υπόσχεσής της το καλοκαίρι να βοηθήσει τους Αφρικανούς εταίρους της να ολοκληρώσουν πλήρως τις διαδικασίες αποαποικιοποίησης, το προηγούμενο σενάριο δεν πρέπει να αγνοηθεί. Αντίθετα, είναι πιο αξιόπιστο από ποτέ αφού το Golden Billion δημιούργησε άθελά του το πρόσχημα όταν άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας μέσω του τελευταίου Ψηφίσματος του ΟΗΕ για τις αποζημιώσεις της Ουκρανίας.

Ακριβώς όπως το προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου χρησιμοποιήθηκε αργότερα από τη Ρωσία στη Γεωργία και την Ουκρανία, έτσι και οι ουκρανικές αποζημιώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν από μυριάδες παγκόσμια κράτη του Νότου (ειδικά σε ολόκληρη την Αφρική) για να απαιτήσουν παρόμοιες τέτοιες αποζημιώσεις από τους πρώην αποικιστές τους στο Golden Billion. Εφόσον αισθάνονται αρκετή αυτοπεποίθηση πως υπερασπίζονται τον εαυτό τους από την οργή αυτού του μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου, με την οποία αναμένεται να τους βοηθήσει η Ρωσία όπως εξηγείται, τότε είναι πιθανό τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο.

Αυτή ακριβώς τη σειρά των γεγονότων είχε πιθανώς κατά νου ο Πρέσβης Nebenzya όταν προειδοποίησε πως το τελευταίο ψήφισμα κινδυνεύει να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του Golden Billion. Οι πολυπολικές-πατριωτικές ηγεσίες σε όλο τον Παγκόσμιο Νότο θα διερευνήσουν αναμενόμενα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης παρόμοιων μέσων όπως αυτά που πρωτοστάτησε η Δύση ενάντια στη Ρωσία για την εξασφάλιση αποζημιώσεων από τους πρώην αποικιστές τους. Μένει να δούμε πότε και πώς θα εξελιχθεί αυτό, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τελικά θα συμβεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail