Η αποστολή αργού πετρελαίου της Ρωσίας συνεχίζεται σαν τρελή πριν από τις κυρώσεις

Οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας εκτοξεύτηκαν σε υψηλό πέντε μηνών την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι αγοραστές προσπαθούσαν να πάρουν στα χέρια τους όσο πιο φθηνό ρωσικό αργό πετρέλαιο μπορούσαν πριν από τις κυρώσεις που θα τεθούν σε ισχύ τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Της Julianne Geiger για το Oilprice.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας αυξήθηκαν στα 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με το Bloomberg τη Δευτέρα - το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου. Ακόμη και ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων έφτασε σε ένα υψηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Αύγουστο των 3,18 εκατομμυρίων bpd. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο το ρωσικό πετρέλαιο και όχι το KEBCO του Καζακστάν.

Οι εξαγωγές αργού της Ρωσίας δια θαλάσσης σε ευρωπαϊκές χώρες -πλην της Τουρκίας- ανήλθαν σε υψηλό έξι εβδομάδων τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 4 Νοεμβρίου, 762.000 bpd - αύξηση 7% από τον προηγούμενο μήνα.

Οι εξαγωγές αργού της Ρωσίας δια θαλάσσης σε μεσογειακές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αυξήθηκαν ελαφρώς την περίοδο των τεσσάρων εβδομάδων, ενώ οι αποστολές προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία παρέμειναν αμετάβλητες στις 167.000 bpd - περίπου το ήμισυ από ό,τι τον Ιούνιο.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας δια θαλάσσης προς την Ασία και πλοία χωρίς συγκεκριμένο προορισμό εκτοξεύτηκαν την περίοδο των τεσσάρων εβδομάδων στα 2,067 εκατομμύρια bpd - το υψηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμής φέτος.

Τα έσοδα από τις εξαγωγές της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 16 εκατομμύρια δολάρια στα 149 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα έως τις 4 Νοεμβρίου—τα υψηλότερα έσοδα από εξαγωγές της Ρωσίας σε πέντε εβδομάδες.

Στις 5 Δεκεμβρίου, θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση ασφάλισης και εξυπηρέτησης πλοίων που μεταφέρουν θαλάσσιο αργό πετρέλαιο της Ρωσίας, εκτός εάν αγοραστεί σε τιμή που πέφτει κάτω από το καθορισμένο ανώτατο όριο τιμής, που θα καθοριστεί από τα κράτη G7 και την Αυστραλία, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκδώσει εξαιρέσεις για συμβόλαια ρωσικού πετρελαίου εάν έχουν υπογραφεί πριν από τις 5 Δεκεμβρίου και παραδοθούν πριν από τις 19 Ιανουαρίου.

Το G7 δεν έχει ορίσει ακόμη την τιμή για το ανώτατο όριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail