Ποιος κερδίζει, ποιος χάνει, ο πόλεμος της Ουκρανίας

Leonhard_Niederwimmer / pixabay
Οι εικασίες είναι έντονες ότι οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ κερδίζουν τον στρατιωτικό πόλεμο στην Ουκρανία (εξοπλίζοντας και διοικώντας τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας — είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων από την πλευρά των ΗΠΑ), και επίσης είναι έντονες πως η Ρωσία κερδίζει τον στρατιωτικό πόλεμο στην Ουκρανία (χρησιμοποιώντας τις δικές της δυνάμεις), αλλά «η ομίχλη του πολέμου» και οι προπαγανδιστικές ατζέντες κυριαρχούν στον στρατιωτικό πόλεμο και στις δύο πλευρές (τόσο η πλευρά των ΗΠΑ όσο και των συμμάχων που παίρνει τις «πληροφορίες» της από την κυβέρνηση της Ουκρανίας και η ρωσική πλευρά που παίρνει τις «πληροφορίες» της από κυβέρνηση της Ρωσίας).

Eric Zuesse - theduran.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Είναι ένας πόλεμος δύο μετώπων: το στρατιωτικό μέτωπο και το οικονομικό μέτωπο. Και αυτή η «ομίχλη του πολέμου» αφορά ΜΟΝΟ την στρατιωτική πτυχή του πολέμου. ΔΕΝ αφορά το οικονομικό μέτωπο.

Η «ομίχλη του πολέμου» είναι σχεδόν 100% αβεβαιότητα στο στρατιωτικό μέτωπο, και κανείς δεν ξέρει ακόμα πραγματικά ποια πλευρά κερδίζει πραγματικά αυτόν τον πόλεμο στρατιωτικά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ: Το οικονομικό μέτωπο ελέγχεται 100% από τους επενδυτές και αναμφισβήτητα φαίνεται στις αλλαγές στις αντίστοιχες αξίες των νομισμάτων στις δύο πλευρές: την αξία του ρουβλίου σε σχέση με το δολάριο και τη λίρα και το ευρώ, σήμερα έναντι της 1ης Ιανουαρίου 2022, η οποία αρχική ημερομηνία ήταν πριν κάποιος είχε σαφή γνώση πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και θα χτυπηθεί αμέσως από έναν ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας: έντονες πρωτογενείς και δευτερογενείς κυρώσεις για τη δημιουργία ενός οικονομικού σιδερένιου τείχους μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ένας οικονομικός αποκλεισμός (από τη «Δύση») κατά της Ρωσίας.

Εδώ είναι αυτές οι οικονομικές αλλαγές και ο νικητής, μέχρι στιγμής, στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μέτωπο του πολέμου φαίνεται ξεκάθαρα σε καθένα από αυτά τα τρία γραφήματα:

https://www.exchangerates.org.uk/USD-RUB-spot-exchange-rates-history-2022.html


https://www.exchangerates.org.uk/GBP-RUB-spot-exchange-rates-history-2022.html



https://www.exchangerates.org.uk/EUR-RUB-spot-exchange-rates-history-2022.html


Όπως δείχνει αυτό: Η άμεση απάντηση των επενδυτών στην εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022 ήταν να σκεφτούν ότι η οικονομία της Ρωσίας θα συντριβόταν από τη «Δύση» αλλά, από τον Μάιο, υπάρχει μια αξιοσημείωτα σταθερή πεποίθηση από τους επενδυτές πως αντ 'αυτού οι οικονομίες της Δύσης (δηλαδή, του Ηνωμένου Βασιλείου/ΗΠΑ και των συμμάχων) θα συντριβούν — θα συντριβούν από τι; Συντριβή από τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου/ΗΠΑ και των συμμάχων και από τις ΗΠΑ/ΗΒ που ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream για να κλειδώσουν την Ευρώπη από αυτό που ήταν από καιρό η φθηνότερη και πιο άφθονη πηγή ενέργειας της Ευρώπης: τη Ρωσία. Τώρα, τόσο οι καταναλωτές όσο και η βιομηχανία στην ΕΕ θα πληρώνουν υπερβολικά για την ενέργεια επειδή οι κυβερνήσεις τους είναι σύμμαχοι με το ΗΒ/ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, αντί με τη Ρωσία εναντίον ΗΒ/ΗΠΑ. Θα πληρώνουν βαρύ τίμημα για τα επόμενα χρόνια, επειδή συμμάχησαν προς τα δυτικά αντί προς τα ανατολικά.

Οι Ναζί υποστηρίζουν συντριπτικά την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας και τώρα πρωτοστατούν σε όλη τη Δύση. Οι καταναλωτές και οι βιομηχανίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη —ακόμα και στην ίδια την Αμερική— θα πληρώσουν βαριά τιμή για τις ναζιστικές πολιτικές των ηγετών τους. Είναι δημοκρατίες; Θα μπορούσε επίσης να ρωτήσει κανείς: Είναι η Ρωσία δημοκρατία;
–—————

Το νέο βιβλίο του ερευνητή ιστορικού Eric Zuesse, AMERICA'S EMPIRE OF EVIL: Hitler's Posthumous Victory, and Why the Social Sciences Need to Change, είναι για το πώς η Αμερική κατέλαβε τον κόσμο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να τον υποδουλώσει σε δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ και των συμμάχων. Τα καρτέλ τους εξάγουν τον παγκόσμιο πλούτο ελέγχοντας όχι μόνο τα «ειδησεογραφικά» μέσα ενημέρωσης αλλά και τις κοινωνικές «επιστήμες» — εξαπατώντας το κοινό.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail