Γάλλος πολιτικός κάλεσε τον Ζελένσκι «να σταματήσει τις ιδιοτροπίες του και να διαπραγματευτεί»

Freepen.gr - Καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να επιφέρουν μια αποφασιστική νίκη επί του ρωσικού στρατού, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky γίνεται όλο και πιο απογοητευτικό πρόσωπο για τους δυτικούς συμμάχους του, ειδικά καθώς η κρίση κόστους ζωής συνεχίζει να βαθαίνει. Αν και η Ουκρανία έπρεπε να συγκρατήσει και να πιέσει τη Ρωσία για λογαριασμό της Δύσης, η χώρα είναι τώρα ο ίδιος ο λόγος για τον οποίο οι λογαριασμοί ενέργειας και τροφίμων εκτοξεύονται στη Δύση. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν μεγαλύτερες εκκλήσεις προς τον Ζελένσκι να βρει ειρήνη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γάλλος πολιτικός και ηγέτης του κόμματος "Οι Πατριώτες", Φλοριάν Φιλίπ, είναι η τελευταία ευρωπαϊκή πολιτική προσωπικότητα που κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να βρει ειρήνη με τη Μόσχα. Έγραψε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν κουραστεί από τον πόλεμο και ζήτησε από τον Ζελένσκι να ανοίξει διάλογο με τη Ρωσία.

«Ο Ζελένσκι πρέπει να σταματήσει τις ιδιοτροπίες του και να διαπραγματευτεί. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Οι χώρες μας δε θα αυτοκτονήσουν για αυτόν και την κλίκα του! Θέλουμε Ειρήνη, όχι αέναο πόλεμο!» έγραψε στο Twitter στις 8 Οκτωβρίου.

Αυτό θα αποδειχθεί δύσκολο γιατί η Ουάσιγκτον θα προτιμούσε η Ουκρανία να συνεχίσει το ρόλο της ως συνεχούς πηγής πίεσης και έντασης με στόχο τη Μόσχα. Παρόλα αυτά, δεν εμποδίζει πολλούς από τους δυτικούς συμμάχους του Zelensky να απογοητεύονται από τις προκλητικές δηλώσεις και απαιτήσεις του.

Ο Florian Philippot έκανε τη δήλωσή του λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι η Ουάσιγκτον «ενθαρρύνει ιδιωτικά» τους Ουκρανούς ηγέτες να τερματίσουν τους όρους διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, επικαλούμενη πηγές κοντά στο θέμα, το αίτημα των ΗΠΑ δεν είχε σκοπό να πιέσει την Ουκρανία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Αντίθετα, ήταν μια «υπολογισμένη προσπάθεια» να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο θα διατηρήσει την υποστήριξη άλλων χωρών που θέλουν τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail