Η Πολωνία έζησε σε πανικό για πέντε ώρες προετοιμασμένη για πόλεμο με τη Ρωσία

Οι Πολωνοί περίμεναν περισσότερες από πέντε ώρες πριν οι αρχές αποκαλύψουν την πληροφορία για έκρηξη ρωσικού πυραύλου. Η Πολωνία κυριεύτηκε από πανικό κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ωρών, ανέφερε το wpolityce.pl.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Μετά την έκρηξη πυραύλων στο χωριό Przewodov που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, η πολωνική κυβέρνηση κλιμάκωσε την κατάσταση όλο το απόγευμα της Τρίτης. Ειδικότερα, η Πολωνία έλαβε τα ακόλουθα μέτρα: 

  • στρατιωτικές μονάδες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού,
  • πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπαλλήλων ασφαλείας·
  • έγινε έκκληση στο ΝΑΤΟ να επικαλεστεί τα άρθρα 4 και 5 για την αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης.
  • πραγματοποιήθηκαν κλήσεις προς τις ΗΠΑ και την Ουκρανία.

Οι Πολωνοί έλαβαν ένα «μη λεκτικό, αλλά ένα πολύ τεταμένο μήνυμα από τις αρχές - δεχόμαστε επίθεση και ο πανικός άρχισε να πέφτει χιονόμπαλα, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο», ανέφερε το δημοσίευμα.

Επιπλέον, τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να λένε ότι υπήρξαν δύο πύραυλοι που συνετρίβησαν. Φαίνεται πως θέλουν να κάνουν τους πάντες να πιστέψουν ότι μια έκρηξη θα μπορούσε να είναι ατύχημα, αλλά δύο όχι.

«Πολλοί άνθρωποι σοκαρίστηκαν χθες το βράδυ, ήταν τρομοκρατημένοι. Εάν οι αρχές το είχαν αναφέρει αμέσως, εάν δεν είχαν πραγματοποιήσει μυστικές συναντήσεις όταν αναφέρθηκε το Άρθρο 4 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, ο πανικός θα ήταν μικρότερος τότε ίσως», δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός Αντόνι Ντούντεκ σε συνέντευξή του στο rp.pl.

Η Βαρσοβία θέλει πόλεμο με τη Ρωσία

Σύμφωνα με τον Antoni Dudek, η πολωνική κυβέρνηση θέλει να προκαλέσει μια ατμόσφαιρα φόβου στην Πολωνία.

"Οι φοβισμένοι άνθρωποι επικρίνουν λιγότερο τις αρχές. Αυτό συνέβαινε πάντα", είπε.

Ο Ντούντεκ δεν αποκλείει τα αντιουκρανικά αισθήματα να ενταθούν στην Πολωνία, γιατί η βοήθεια προς την Ουκρανία οδηγεί σε θύματα.

Μια άλλη ερώτηση που θέτουν τώρα πολλοί Πολωνοί είναι σχετικά με την ίδια τη διαθεσιμότητα των πολωνικών συστημάτων αεράμυνας.

Πράγματι, έχει η Πολωνία συστήματα αεράμυνας ικανά να αναχαιτίζουν πυραύλους;

Η Πολωνία διαθέτει συστήματα αεράμυνας Patriot, αλλά δε λειτούργησαν. Αυτό δείχνει μια άλλη πρόκληση που επιδιώκει η Πολωνία. Οι πολωνικές αρχές έχουν ήδη προτείνει:

  • να σταλεί ένα σώμα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία,
  • κλείστε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία,
  • προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Η Βαρσοβία εργάζεται για την κλιμάκωση της κρίσης. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Πολωνία να έχει αναπτύξει αυτό το σχέδιο μαζί με την Ουκρανία. Δεν είναι περίεργο που ο Volodymyr Zelensky ήταν ο πρώτος που αντέδρασε στο γεγονός, λέγοντας ότι η Ρωσία «χτύπησε το έδαφος του ΝΑΤΟ».

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ, με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, έδειξε ψύχραιμη αντίδραση στο περιστατικό. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν θέλουν να ξεσπάσει έτσι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η Μόσχα πρέπει να πάρει ένα παράδειγμα από το Ισραήλ

Σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους, ένας ρωσικός πύραυλος που εκρήγνυται στο έδαφος της Πολωνίας είναι «ανώμαλος». Ωστόσο, είναι φυσιολογικό αυτό όταν οι οβίδες του ΝΑΤΟ εκρήγνυνται στο έδαφος της Ρωσίας;

Μάλλον, η Ρωσία θα έπρεπε να είχε εκτοξεύσει πυραύλους Kalibr στον πολωνικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Rzeszow εδώ και πολύ καιρό. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο ανεφοδιασμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, γεγονός που την καθιστά αυτόματα συμμετέχοντα στις εχθροπραξίες κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Έτσι ενεργεί το Ισραήλ εναντίον της Δαμασκού, καταστρέφοντας καραβάνια όπλων της Χεζμπολάχ στη Συρία.

Στις 15 Νοεμβρίου, η Ρωσία εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας.

Η πολωνική πλευρά ανέφερε την Τρίτη ότι ένας «πύραυλος ρωσικής κατασκευής» έπεσε στο χωριό Przewodov, που οδήγησε στο θάνατο δύο αγρότες που εργάζονταν σε τρακτέρ.

Το Associated Press ανέφερε αργότερα, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους πως ο πύραυλος που συνετρίβη στην Πολωνία εκτοξεύτηκε από ουκρανικά στρατεύματα καθώς προσπαθούσαν να καταρρίψουν έναν ρωσικό πύραυλο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail