Η Ουκρανία πρόδωσε την εμπιστοσύνη της Πολωνίας με την επικίνδυνη αντιρωσική θεωρία συνωμοσίας της

Η συντριπτική πλειοψηφία του πολωνικού λαού στέκεται αλληλέγγυα με την Ουκρανία καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία που διεξάγεται μέσω του εδάφους αυτής της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας. Θεωρούν επίσης τους Ουκρανούς συγγενείς ανθρώπους. Αντίστοιχα, οι περισσότεροι Πολωνοί είναι πολιτικά ρωσοφοβικοί με την έννοια ότι μισούν αυτήν την πρόσφατα αποκατεστημένη παγκόσμια δύναμη, ενώ άλλοι είναι ρωσοφοβικοί με τη μεγαλομανή έννοια, με την οποία κάνουν διακρίσεις κατά του ρωσικού λαού. Αυτή η νοοτροπία τους προϋπέθετε να εμπιστεύονται πάντα την Ουκρανία.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η εμπιστοσύνη απλώς προδόθηκε, ωστόσο, ως αποτέλεσμα της επικίνδυνης αντιρωσικής θεωρίας συνωμοσίας του Κιέβου που κατηγορούσε τη Μόσχα για τον πύραυλο που συνετρίβη σε πολωνικό έδαφος το βράδυ της Τρίτης. Στην πραγματικότητα, όπως είπε ακόμη και ο ίδιος ο Μπάιντεν στους συμμάχους της χώρας του, σύμφωνα με πηγή του ΝΑΤΟ που ενημέρωσε το Reuters σχετικά, ο πύραυλος ήταν στην πραγματικότητα ένας ουκρανικός πύραυλος που δυσλειτουργούσε στον αέρα πριν περάσει σε αυτό το αντιρωσικό μπλοκ όπου τελικά κατέληξε σκοτώνοντας δύο Πολωνούς.

Ο Ζελένσκι και ο Υπουργός Εξωτερικών του συνωμότησαν για να επινοήσουν την απαξιωμένη πλέον θεωρία συνωμοσίας που ισχυρίζεται πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεγελάσουν το ΝΑΤΟ για να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν υπήρχε ποτέ καμία πιθανότητα να πετύχει, αλλά το γεγονός ότι αυτή η ψεύτικη συνωμοσία για να καταλύσει μια πυρηνική αποκάλυψη λέει πολλά για την ψυχολογική αστάθεια των Ουκρανών αξιωματούχων. Όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμεύει επίσης ως ένα ανοιχτό μάτι για τον πολωνικό λαό που μέχρι τώρα εμπιστευόταν πάντα την Ουκρανία.

Όχι μόνο τους είπαν οι ηγέτες αυτού του συγγενικού λαού ότι η Ρωσία είχε μόλις επιτεθεί στη χώρα τους, η οποία πυροδότησε σκληρά πολύ οδυνηρές ιστορικές μνήμες από τις προηγούμενες κατοχές της στην Πολωνία, αλλά αποδεικνύεται πως αυτό ήταν απλώς ψευδείς ειδήσεις που προορίζονταν για την πυροδότηση του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ακόμη χειρότερα, ο Ουκρανός «σύμμαχός» τους ήθελε η Πολωνία να ξεκινήσει αυτή την πυρηνική αποκάλυψη λόγω της ψευδούς προσδοκίας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της θα ενεργούσαν σύμφωνα με τα λόγια τους χωρίς να τα επαληθεύσουν πρώτα και έτσι θα επιτεθούν αμέσως στη Ρωσία.

Αυτή η συμπεριφορά είναι ακατάλληλη για ένα «σύμμαχο» και στην πραγματικότητα αποκάλυψε την «πολιτικά άβολη» αλήθεια ότι το Κίεβο είχε γίνει τόσο αλαζονικό ως αποτέλεσμα της άνευ όρων υποστήριξης που του παρείχε ο πολωνικός λαός και το κράτος του που η ηγεσία του πίστευε πως θα μπορούσε να τον χειραγωγήσει προκαλώντας πυρηνική κρίση. Η Πολωνία θα πρέπει να επικροτηθεί επειδή είχε τη νοημοσύνη να μαντέψει δεύτερη την αλήθεια των ισχυρισμών του Κιέβου και έτσι να αποφύγει την παγίδα που της είχε στήσει ο «σύμμαχός» της μέσω της τελευταίας προπαγάνδας της εναντίον της Ρωσίας με συνωμοσία.

Το Κίεβο δεν υπολόγισε σωστά περιμένοντας ότι η ρωσοφοβία που διαπερνά την πολωνική κοινωνία και το μηχανισμό λήψης αποφάσεων της θα είχε ως αποτέλεσμα ο προστάτης του να θέσει σε κίνηση την πιο επικίνδυνη αλληλουχία γεγονότων στην ιστορία. Αυτό ευτυχώς δε συνέβη, αλλά δεν πρέπει να αγνοηθεί ο παροιμιώδης ελέφαντας στο δωμάτιο: το Κίεβο πυροδότησε σκληρές μνήμες από το ιστορικό τραύμα του πολωνικού λαού, προσπάθησε να χειραγωγήσει την ηγεσία του και έτσι πρόδωσε αδιαμφισβήτητα την απόλυτη εμπιστοσύνη που απολάμβανε στη χώρα αυτή.

Ωστόσο, αυτή η αντικειμενική παρατήρηση δε σημαίνει πως η Πολωνία θα εγκαταλείψει την Ουκρανία, αφού αντίθετα αναμένεται να είναι πιο προσεκτική στο να θεωρεί όλα όσα λέει το Κίεβο ως δεδομένα. Ο ρόλος της πρώτης γραμμής της Βαρσοβίας στη διεξαγωγή του πολέμου αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία μέσω αυτής της γειτονικής χώρας δε θα αλλάξει αφού η ηγεσία της οραματίζεται την Ουκρανική σύγκρουση να χρησιμεύσει ως μέσο για τη δημιουργία μιας περιφερειακής «σφαίρας επιρροής» σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.  

Ωστόσο, η πολωνική κοινωνία μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά, καθώς η ψευδαίσθηση της ουκρανικής αθωότητας μόλις καταρρίφθηκε. Ακόμη και οι πιο ρωσοφοβικοί ανάμεσά τους μπορεί τώρα να αμφισβητήσουν όλα όσα λέει το Κίεβο, με τους Πολωνούς που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου συγκριτικά να κάνουν πιθανώς ακόμη και «πολιτικά άβολες» ερωτήσεις σχετικά με όσα τους είχαν πει προηγουμένως για αυτόν τον πόλεμο με αντιπροσώπους. Η Ουκρανία δε θα έπρεπε ποτέ να είχε προδώσει την εμπιστοσύνη της, αλλά αφού το έκανε με τον πιο δραματικό τρόπο, είναι πλέον αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail