Ο διαρκώς διευρυνόμενος πόλεμος

Photo: Konstantin Zavrazhin - kremlin
Το Πεντάγωνο διόρισε τον υποστράτηγο (3 αστέρια) Τέρι Γουλφ επικεφαλής ενός νέου αρχηγείου του Στρατού στη Γερμανία με επιτελείο 300 μελών του αμερικανικού στρατού για τον συντονισμό της βοήθειας ασφαλείας για την Ουκρανία.

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο στρατηγός Wolff είναι απόφοιτος της Σχολής Ranger του Στρατού των ΗΠΑ, πρώην αξιωματικός τεθωρακισμένου τμήματος και πρώην διευθυντής Στρατηγικών Σχεδίων και Πολιτικής, Μικτού Επιτελείου. Αυτό δεν είναι το είδος του αξιωματικού στον οποίο ανατίθενται αναθέσεις απογραφής.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Ουάσιγκτον έχει ήδη ένα τμήμα στρατευμάτων που έχει αναπτυχθεί, όχι για εκπαίδευση, στα σύνορα της Ουκρανίας και ένστολο προσωπικό στην Ουκρανία φαινομενικά για να εμποδίσει την Ουκρανία να πουλήσει τα όπλα που παρέχει η Δύση στις μαύρες αγορές. Είναι η «βοήθεια ασφαλείας» ένα εξώφυλλο για τη σύσταση Επιτελείου Διοίκησης Πολέμου με σκοπό τη διεξαγωγή πολέμου στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας;

Αν πρόκειται για παρενόχληση, είναι παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε για να εμπλακούν οι ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Ο Πούτιν μπορεί να είναι στο σημείο να μάθει πως η «περιορισμένη επιχείρηση» του άφησε δύο επιλογές: να συνάψει μια εκεχειρία με την Ουκρανία, εάν του επιτραπεί, ή να βρεθεί σε πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο προσπαθεί να αναζωογονήσει τη ρωσική οικονομική ενοποίηση με τη Δύση, χωρίς να έχει μάθει τίποτα από τις κυρώσεις. Η Ρωσία επιθυμεί οικονομική επανασύνδεση με το σύστημα πληρωμών SWIFT προκειμένου να πληρωθεί για τις αποστολές τροφίμων και λιπασμάτων.   Με άλλα λόγια, το Κρεμλίνο θέλει να διασώσει την Ουάσιγκτον από την ευθύνη για τις δυσκολίες που επιβάλλει η πολιτική κυρώσεων της Ουάσιγκτον, όχι στη Ρωσία, αλλά σε χώρες όπου η πείνα αποτελεί απειλή. Και πάλι, έχουμε το Κρεμλίνο να προστατεύει τους εχθρούς του όπως στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο σίγουρα συμπεριφέρεται περίεργα για μια χώρα σε πόλεμο.

Ελπίζω ο Πούτιν να μην πιστεύει ότι θα κερδίσει πόντους στην Ουάσιγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail