Ο Ζελένσκι δε θέλει συνομιλίες για να μην αναγνωρίσει το γεγονός της διάλυσης της Ουκρανίας — Μεντβέντεφ

Η Δύση δε θέλει να διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις με τη Ρωσία, έτσι ωθούν το Κίεβο σε συνομιλίες με τη Μόσχα, αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι δεν τις θέλει για να μην αναγνωρίσει το γεγονός της διάλυσης της Ουκρανίας, έγραψε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο.

Ο Μεντβέντεφ επεσήμανε πως κανείς, συμπεριλαμβανομένου του Πολωνού, δεν είχε δεχτεί τις «αδέξιες προσπάθειες» της Ουκρανίας να μεταθέσει την ευθύνη για το περιστατικό με πυραύλους στην Πολωνία στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, αποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό ότι «όλοι έχουν εξαντληθεί από το καθεστώς του Κιέβου» και ειδικά από τον Ζελένσκι, ο οποίος «προκαλεί συνεχώς εντάσεις» και «απαιτεί όλο και περισσότερες δωρεές σε χρήματα και όπλα».

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πρόθυμες να χωρίσουν τελικά με τη Ρωσία, η οποία είναι φορτωμένη από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξ ου και οι ολοένα και συχνότερες προσπάθειες να περιορίσουν και να μιλήσουν με νόημα στο Κίεβο και να το πιέσουν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις" έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Ωστόσο, "ο Ζελένσκι δε θέλει καμία διαπραγμάτευση για προφανείς εγωιστικούς λόγους. Επιπλέον, αυτές [διαπραγματεύσεις] είναι πολύ επικίνδυνες για αυτόν", συνέχισε ο Μεντβέντεφ.

«Σε τελική ανάλυση, αν δεν αναγνωρίσει την πραγματικότητα της διάλυσης της Ουκρανίας, δεν έχει νόημα να καθίσει στο τραπέζι [διαπραγματεύσεων]. Μόλις το παραδεχτεί, θα χτυπηθεί από τους δικούς του εθνικιστές, τους οποίους φοβάται», είπε ο Μεντβέντεφ, περιγράφοντας την κατάσταση με τον σκακιστικό όρο «Zugzwang» (στον οποίο κάθε κίνηση ενός παίκτη θα επιδεινώσει τη θέση του/της).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail