Απολύσεις; Θέλετε να μιλήσουμε για απολύσεις; Εδώ είναι 10 σημαντικές ανακοινώσεις που συνέβησαν τις τελευταίες 10 ημέρες

Pixabay
Έχετε παρατηρήσει ότι ο ρυθμός των ανακοινώσεων απολύσεων έχει γίνει μάλλον γρήγορος και έξαλλος τον τελευταίο καιρό; Πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιούν τώρα μαζικές απολύσεις, και αυτό θυμίζει σε πολλούς αναλυτές αυτό που είδαμε το 2008. Κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Ύφεσης», εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τελικά τις δουλειές τους. Θα δούμε κάτι αντίστοιχο αυτή τη φορά; Ας ελπίσουμε πως όχι, αλλά αυτή την στιγμή τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά. Ακολουθούν 10 σημαντικές ανακοινώσεις απολύσεων που έγιναν όλες τις τελευταίες 10 ημέρες…

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

#1 Gannett (ο ιδιοκτήτης του USA TODAY)

Η Gannett, ιδιοκτήτης του USA TODAY και των τοπικών ειδησεογραφικών εταιρειών σε 45 πολιτείες, ανακοίνωσε την Πέμπτη έναν ακόμη γύρο περικοπών θέσεων εργασίας στο τμήμα ειδήσεων της εταιρείας μετά από μια απώλεια στο τρίτο τρίμηνο και μια προηγούμενη σειρά μέτρων μείωσης του κόστους.

Η εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να απολύσει το 6% του εκτιμώμενου 3.440 προσωπικού της στο τμήμα ειδήσεων, θα ενημερώσει τους εργαζομένους που επηρεάζονται την 1 και 2 Δεκεμβρίου.

#2 Ρόκου

Η Roku είναι η πιο πρόσφατη τεχνολογία και media player που μειώνει θέσεις εργασίας, αποκαλύπτοντας σε μια κατάθεση τίτλων την Πέμπτη πως σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 5 τοις εκατό ή περίπου 200 θέσεις εργασίας.

#3 CNN

Ο διευθύνων σύμβουλος του CNN, Chris Licht, χρειάστηκε να μιλήσει με τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια μίας τεταμένης συνάντησης της εταιρείας την Τρίτη, καθώς το δίκτυο αντιμετωπίζει το φάσμα των απολύσεων μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, αφού του ανατέθηκε να βρει τρόπους για να μειώσει το κόστος.

Ο Licht, 51 ετών, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις περικοπές αφού προηγουμένως είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι το CNN δε θα αντιμετωπίσει καμία ανάγκη να απολύσει προσωπικό.

#4 Cisco

Η μετοχή της Cisco Systems Inc. σημείωσε άνοδο κατά την εκτεταμένη διαπραγμάτευση την Τετάρτη, αφού η εταιρεία τεχνολογίας δικτύων παρουσίασε καλύτερα νούμερα από τα αναμενόμενα στην κορυφή και στο τέλος της γραμμής και πρόσφερε ενθαρρυντικές οδηγίες.

Ωστόσο, ο Chief Financial Officer της Cisco, Scott Herren, ανακοίνωσε μια «περιορισμένη αναδιάρθρωση επιχειρήσεων», που θα μοιραστεί με τους εργαζόμενους την Πέμπτη, η οποία θα προσαρμόσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της και θα επηρεάσει περίπου το 5% των 80.000 εργαζομένων της παγκοσμίως — ή 4.000 άτομα.

#5 Συσκευές GE

Ο εργοδότης GE Appliances με έδρα το Λούισβιλ σχεδιάζει να απολύσει το 5% του μισθωτού εργατικού δυναμικού της τις επόμενες εβδομάδες, επιβεβαίωσε η εταιρεία στο The Courier Journal.

Το κόστος της διατήρησης της λειτουργίας της εταιρείας έχει αυξηθεί για διάφορους λόγους, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της GE Appliances, Julie Wood, γεγονός που έκανε την επιχείρηση να εξετάσει μέτρα εξοικονόμησης χρημάτων.

#6 Ασάνα

Οι απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας απλώς συσσωρεύονται.

Την Τρίτη, ο πάροχος λογισμικού διαχείρισης έργων Asana ανακοίνωσε «τη δύσκολη απόφαση» να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 9% ως μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος εταιρικής αναδιάρθρωσης.

#7 Εξωτερικά μέσα

Η εταιρεία Lifestyle Media Outside Media, η οποία φιλοξενεί ονόματα όπως Backpacker, Ski και Climbing, απέλυσε το 12% του εργατικού δυναμικού της την Τρίτη, σύμφωνα με ένα σημείωμα που έστειλε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Robin Thurston.

#8 Lyft

Οι απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν την Πέμπτη στην τοπική εταιρεία τεχνολογίας Lyft, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το τι θα σημαίνει η απώλεια θέσεων εργασίας για την ευρύτερη οικονομία της περιοχής Bay.

Η εταιρεία εφαρμογών Ride-hailing Lyft επιβεβαίωσε τις απολύσεις στην KPIX. Η Lyft καταργεί 227 θέσεις εργασίας.

#9 Twitter

Μετά την απόλυση του 50% των εργαζομένων της εταιρείας, ο Έλον Μασκ έχει στρέψει την προσοχή του στους συμβασιούχους εργαζομένους του Twitter. Σύμφωνα με ξεχωριστές αναφορές από τους Casey Newton και Axios του Platformer, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε να μειώνει το προσωπικό της το απόγευμα του Σαββάτου. Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας σχετικά με την κλίμακα των περικοπών θέσεων εργασίας, ο Newton ανέφερε τον αριθμό σε περίπου 4.400 επηρεαζόμενα άτομα.

#10 Amazon

Οι εργαζόμενοι της Amazon έμειναν στο χάος αφού έμαθαν ότι ήταν οι πρώτοι από τους αναμενόμενους 10.000 που θα απολυθούν σε μια 15λεπτη συνάντηση με στελέχη.

Τα νέα για τις επικείμενες απολύσεις έσκασαν τη Δευτέρα, με τους υπαλλήλους να λαμβάνουν πρόσκληση ημερολογίου για τη γρήγορη, προγραμματισμένη συνάντηση με στελέχη την Τρίτη, συγκεκριμένα μέλη του τμήματος φωνητικών βοηθών της Alexa.

Σε εκείνη τη λίστα δεν ανέφερα καν τις απολύσεις στο Facebook που θα μπορούσαν να καταλήξουν να είναι οι μεγαλύτερες από όλες.


Φυσικά αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Εάν η Federal Reserve συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, αυτό που θα δούμε το 2023 και μετά είναι πιθανό να είναι πολύ χειρότερο.

Η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνεται ήδη δραματικά, αλλά η Fed φαίνεται αποφασισμένη να αυξήσει τα επιτόκια ακόμη υψηλότερα.

Διαπράττουν οικονομική αθέμιτη πρακτική μπροστά στα μάτια μας και αυτό που κάνουν πρόκειται να βλάψει σοβαρά αμέτρητους αριθμούς συμπολιτών μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail