Έξω φρενών οι Κούρδοι: Οι αεροπορικές επιδρομές των Τούρκων έγιναν με τη σιωπηρή έγκριση Ρωσίας και ΗΠΑ

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και οι Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) εξέδωσαν ανακοίνωση για την τουρκική επιθετικότητα και τους βομβαρδισμούς στη ΒΑ Συρία:

Χθες το βράδυ οι φασίστες Τούρκοι ξεκίνησαν μια σειρά από σφοδρές αεροπορικές επιδρομές σε όλο το Βορρά και την Ανατολική Συρία, χτυπώντας την ιστορική πόλη του Κομπάνι, καθώς και άλλους στόχους, όπως η Shehba, το Dêrik και το Zirgan. Αυτές οι εχθρικές επιθέσεις αντιπροσωπεύουν μια σαφή κλιμάκωση, καθώς η απειλή μιας μεγάλης εισβολής συνεχίζει να διαφαίνεται στην περιοχή.

Η επιλογή των στόχων της Τουρκίας καταδεικνύει τον απαίσιο χαρακτήρα των προθέσεών της, επιτίθενται σε χωριά που φιλοξενούν χιλιάδες πρόσφυγες από το τουρκοκρατούμενο Αφρίν, καθώς και στο Κομπάνι, τον τόπο της ιστορικής αντίστασης της Ροζάβα κατά του ISIS. Με την επίθεση στο Κομπάνι, η Τουρκία επιτίθεται στο πιο ισχυρό σύμβολο αυτής της επανάστασης - της δύναμης και της αντίστασής της. Της ανθεκτικότητας των ανθρώπων της· της νίκης της ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Το να επιτεθείς στο Κομπάν σημαίνει επίθεση στην καρδιά και την ψυχή αυτής της επανάστασης. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι βόμβες συνεχίζουν να πέφτουν βροχή στην πόλη, καθώς Τούρκοι αξιωματούχοι μπαίνουν στο διαδίκτυο για να καυχηθούν για τα εγκλήματά τους. Ανακοίνωσαν τη νέα τους επιχείρηση ως «ώρα εκδίκησης» για μια πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, την οποία αποδίδουν αβάσιμα (και βολικά) στο κουρδικό κίνημα ελευθερίας. 

Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός στόχος αυτών των επιθέσεων δεν είναι οι SDF, αλλά η ίδια η κοινωνία εδώ - ο λαός και το κίνημά του για δημοκρατική αυτονομία. Στόχος τους δεν είναι μόνο η στρατιωτική νίκη, αλλά μια γενοκτονική πολιτική με σκοπό να τρομοκρατήσει τις τοπικές κοινότητες και να κυριαρχήσει στην περιοχή μέσω της επέκτασης μιας νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας. Για τον σκοπό αυτό, χθες το βράδυ βομβάρδισαν όχι μόνο στρατιωτικούς στόχους, αλλά χωριά πολιτών, μια εγκατάσταση σιτηρών, ακόμη και ένα νοσοκομείο.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη σιωπηρή έγκριση τόσο από τη Ρωσία όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ελέγχουν αντίστοιχα τον εναέριο χώρο της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, η δήλωση του Προξενείου των ΗΠΑ που προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες μία ημέρα πριν από την επίθεση να «αποφύγουν τις παραμεθόριες περιοχές» λόγω «ενδεχόμενης τουρκικής στρατιωτικής δράσης» παίρνει έναν ιδιαίτερα απαίσιο τόνο. Για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ότι βρίσκονται στη Συρία μόνο για να επιδιώξουν τα δικά τους συμφέροντα - με χαρά χρησιμοποιούν τις SDF ως εταίρους κατά του ISIS, αλλά γρήγορα γυρίζουν την πλάτη σε αυτούς τους ίδιους «συμμάχους» καθώς αντιμετωπίζουν τις βάναυσες επιθέσεις και την κατοχή της πολύτιμης εταίρου τους στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας. Ενώ ο Πρόεδρος Μπάιντεν μπορεί να επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από την απόσυρση των στρατευμάτων του Τραμπ το 2019, η παθητική επιδοκιμασία της τουρκικής επιθετικότητας τον καθιστά σχεδόν υπεύθυνο για τη βία που θα ακολουθήσει. 

Καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να λαμβάνει μια έκρηξη προσοχής, συμπάθειας και υποστήριξης από όλο τον κόσμο, ο κόσμος παραμένει σιωπηλός καθώς η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, διεξάγει τον δικό της επιθετικό πόλεμο κατά της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και όλου του Κουρδιστάν. Αυτή η υποκρισία δεν πάει χαμένη. Δε θα ξεχάσουμε.

Η Ροζάβα δεν πρέπει να σταθεί μόνη της. Καλούμε τους ανθρώπους παντού που εκτιμούν τη δημοκρατία, την ισότητα και την ελευθερία των γυναικών να ρίξουν φως σε ό,τι συμβαίνει στη Rojava και να αναλάβουν δράση για να λογοδοτήσουν οι κυβερνήσεις του κόσμου για τη συνενοχή τους στα εγκλήματα της Τουρκίας. Σήμερα η Rojava αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια πρώτη γραμμή κατά του φασισμού, όπου τα παραδείγματα της κυριαρχίας και της απελευθέρωσης αντιμετωπίζουν το ένα το άλλο σε μια μάχη για το μέλλον της ανθρωπότητας. 

Όσοι από εμάς είναι στο έδαφος ως διεθνιστές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κρατήσουν. Στο πνεύμα του διεθνισμού, θα υπερασπιστούμε την επανάσταση με κάθε κόστος!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail