Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν 70 μέτρα από τα πλοία του ΝΑΤΟ στη Βαλτική - Πανικός στα πληρώματα

Ομάδα πολεμικών αεροσκαφών, πραγματοποιώντας προγραμματισμένη πτήση πάνω από τα νερά της Βαλτικής Θάλασσας, πέταξε σε ύψος μόλις 90 μέτρων πάνω από τα πολεμικά πλοία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η εμφάνιση ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών, λόγω του χαμηλού ύψους πτήσης, αποδείχθηκε εξαιρετικά απροσδόκητη, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνει πολύ το πλήρωμα των πολεμικών πλοίων του δυτικού στρατιωτικού μπλοκ.

Αναφέρεται ότι ένα από τα αεροσκάφη πέταξε πάνω από το κατάστρωμα πολεμικού πλοίου σε υψόμετρο 90 μέτρων. Ταυτόχρονα, η απόσταση από το κατάστρωμα ήταν περίπου 70 μέτρα, γεγονός που, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των στοιχείων του ίδιου του πλοίου, τρόμαξε εξαιρετικά τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ:

Το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν μια μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική προσέγγιση στην Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1), η οποία εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στη Βαλτική Θάλασσα.

Οι Ρώσοι πιλότοι απέτυχαν να ανταποκριθούν στις μόνιμες επικοινωνίες των συμμαχικών δυνάμεων και πέταξαν σε ύψος 300 ποδιών και απόσταση 80 γιάρδων από την SNGM 1.

Το ΝΑΤΟ έκρινε την αλληλεπίδραση μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική αφού διεξήχθη σε γνωστή επικίνδυνη περιοχή, η οποία ενεργοποιήθηκε για εκπαίδευση αεράμυνας και λόγω του ύψους και της εγγύτητας του αεροσκάφους. Η αλληλεπίδραση αύξησε τον κίνδυνο λανθασμένων υπολογισμών, λαθών και ατυχημάτων.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενήργησαν υπεύθυνα, εκπληρώνοντας την αποστολή τους, σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς αεροπορικούς και ναυτιλιακούς κανονισμούς. Το ΝΑΤΟ θα ανταποκριθεί κατάλληλα σε οποιαδήποτε παρέμβαση στη νόμιμη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην περιοχή που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροσκαφών, των πλοίων ή των πληρωμάτων τους. Το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει αντιπαράθεση και δεν αποτελεί απειλή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail