Σάλος με δηλώσεις του αφεντικού της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρισμού: Προτρέπει τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα!

neymark195 / pixabay
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα για να μειώσουν το βάρος στο κατεστραμμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο Maksim Timchenko, επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτρισμού, DTEK Holding. Ο ίδιος έκανε τις σχετικές δηλώσεις σε μια συνέντευξη στο BBC που μεταδόθηκε το Σάββατο.

«Αν μπορούν να βρουν ένα εναλλακτικό μέρος για να μείνουν για άλλους τρεις ή τέσσερις μήνες, θα είναι πολύ χρήσιμο για το σύστημα», δήλωσε ο Timchenko.

Προέτρεψε επίσης τους συμπατριώτες του να καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, εξηγώντας ότι απαιτείται πλεόνασμα για κρίσιμες υποδομές και νοσοκομεία. Τις τελευταίες εβδομάδες, το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο του ρωσικού στρατού, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και έκτακτης ανάγκης. 

«Αν καταναλώνετε λιγότερο, τότε τα νοσοκομεία με τραυματισμένους στρατιώτες θα έχουν εγγυημένη παροχή ρεύματος. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί πως καταναλώνοντας λιγότερο ή φεύγοντας, συνεισφέρουν και σε άλλους ανθρώπους», είπε ο Timchenko. 

Οι παρατηρήσεις κρίθηκαν προφανώς υπερβολικά ανησυχητικές για τον γενικό πληθυσμό. Το υπουργείο Ενέργειας παρενέβη για να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι η κατάσταση με την παροχή ρεύματος εξακολουθεί να είναι υπό έλεγχο και ότι δεν υπάρχει ανάγκη φυγής από τη χώρα.

«Αρνούμενοι τις πανικόβλητες δηλώσεις που διαδίδονται από τα κοινωνικά δίκτυα και τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, σας διαβεβαιώνουμε ότι η κατάσταση με τον ενεργειακό εφοδιασμό είναι δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας.

Η DTEK υποβάθμισε επίσης τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου. Η εταιρεία αρνήθηκε ότι ο Τιμτσένκο είχε καλέσει τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα, δημοσιεύοντας ένα προσεκτικά περικομμένο απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο BBC για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της.

«Δεν είναι [επείγουσα] ανάγκη να φύγουμε αμέσως, αλλά πρέπει να οργανωθούμε, είμαστε όλοι μαχητές στο ενεργειακό μέτωπο», φέρεται να είπε ο Τιμτσένκο στο απόσπασμα που δημοσίευσε η DTEK.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail