Η Γαλλία προμήθευσε δύο συστοιχίες αεράμυνας Crotale στην Ουκρανία

printscreen από https://www.youtube.com/watch?v=QaT4_oFmUXw από τον Όμιλο Thales
Η Ουκρανία έχει ήδη λάβει δύο συστοιχίες των γαλλικών συστημάτων αεράμυνας Crotale NG, επιβεβαίωσε ο Sébastien Lecornu, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Le Journal du Dimanche που δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου.

Η Γαλλία υποσχέθηκε για πρώτη φορά να προμηθεύσει στην Ουκρανία τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας στα μέσα Οκτωβρίου. Η χώρα ήταν από τα πρώτα μέλη του ΝΑΤΟ που παρείχαν θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο.

«Ό,τι υποσχόμαστε, το παραδίδουμε», είπε ο Λεκόρνου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Το Crotale NG [Νέα Γενιά] είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του παλαιού συστήματος Crotale που αναπτύχθηκε από τον Όμιλο Thales τη δεκαετία του 1960. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει αερομεταφερόμενα όπλα και αεροσκάφη, από πυραύλους κρουαζιέρας ή κατά πλοίων έως ελικόπτερα, drones ή μαχητικά αεροσκάφη υψηλής απόδοσης χαμηλής πτήσης.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Crotale NG είναι ο νέος πύραυλος VT-1, ο οποίος έχει ταχύτητα 3,5 Mach, συντελεστή φορτίου 35 G, κεφαλή 13 κιλών, βεληνεκές 11 χιλιομέτρων και ανώτερο υψόμετρο έξι χιλιομέτρων.

Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με ένα ραντάρ S-band pulse doppler με εμβέλεια 20 χιλιομέτρων, ένα ραντάρ παρακολούθησης Ku-band με εμβέλεια 30 χιλιομέτρων, μια θερμική κάμερα με εμβέλεια 19 χιλιόμετρα και μια κάμερα CCD φωτός ημέρας με εμβέλεια 15 χιλιόμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail