Ο διαρκώς διευρυνόμενος πόλεμος

Defence-Imagery / pixabay
Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται τώρα στην Ουκρανία. Φέρεται ότι βρίσκονται εκεί μόνο για να παρακολουθούν τι συμβαίνει με τις παραδόσεις όπλων από τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν καταλήγουν όλα τα τεράστια βαρέα όπλα που στέλνει η Δύση στο πεδίο της μάχης. Αντίθετα, κάποια βρίσκουν το δρόμο τους στην αγορά όπλων όπου πωλούνται σε ποιον για το κέρδος ποιου; Το ίδιο και τα χρήματα, πολλά από τα οποία καταλήγουν σε ακούσιες τσέπες.

Η εξήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι πως τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στην Ουκρανία, όχι για να πολεμήσουν, αλλά για να «βοηθήσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας να χειριστεί τη βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια». Με άλλα λόγια, να εντοπίσουμε και να σταματήσουμε την κλοπή των πόρων που προορίζονται για πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Γιατί όμως είναι αυτή η δουλειά των ένστολων στρατευμάτων; Είναι αυτός ένας τρόπος για να κρυφτούν ένστολοι στρατιώτες των ΗΠΑ στην Ουκρανία και να τους οδηγήσουν σε μάχη; Μόνο άνθρωποι της ηλικίας μου, φοιτητές εκείνη την εποχή, θυμούνται πώς η CIA οδήγησε το Λευκό Οίκο του Κένεντι να εμπλέξει τις ΗΠΑ στον πόλεμο στο Βιετνάμ. Ο Πρόεδρος Κένεντι πρόλαβε και σκόπευε να αποσυρθεί, αλλά η CIA τον σκότωσε πριν προλάβει.

Ο Πρόεδρος Τζόνσον, συνειδητοποιώντας πως η κυβέρνηση του Νοτίου Βιετνάμ έχανε τον πόλεμο, χρησιμοποίησε τα φερόμενα πυρά σε δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στον Κόλπο του Τόνκιν για να κλιμακώσει τον πόλεμο. Στις 7 Αυγούστου 1964, ένα ανόητο Κογκρέσο με πατριωτική ζέση πέρασε το ψήφισμα του Κόλπου του Τόνκιν. Αυτό εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Τζόνσον να λάβει όσα μέτρα θεωρούσε απαραίτητα για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ασία. Αυτό το ανόητο ψήφισμα έδωσε στον Τζόνσον τη νομική βάση για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, το εντελώς αντίθετο της «ειρήνης και ασφάλειας».

Λαμβάνοντας υπόψη τον ασυνήθιστο αριθμό επιθέσεων προβοκάτσιας που πραγματοποίησε η Ουάσιγκτον, θα έπρεπε να περιμένουμε άλλη μία στην Ουκρανία που να εμπλέκει τις ΗΠΑ σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας; Οι 30.000 στρατιώτες των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ βρίσκονται στα σύνορα της Ουκρανίας εκεί εν αναμονή μιας προβοκάτσιας; https://www.rt.com/russia/565792-russian-nato-troops-border/

Ο Πούτιν, όντας φιλελεύθερος στην οπτική του, είναι ανίκανος να κατανοήσει το κακό που αντιμετωπίζει. Εξακολουθεί να πιστεύει πως είναι απλώς μια παρεξήγηση που μπορεί να επιλυθεί διπλωματικά. Κατά συνέπεια, δε χρησιμοποιεί τη δύναμη που έχει στη διάθεσή του για να τερματίσει τη σύγκρουση, καθώς πιστεύει ότι μια επίδειξη ρωσικής δύναμης θα απέτρεπε μια διπλωματική λύση. Αρνούμενος να τερματίσει τη σύγκρουση με μια στρατιωτική νίκη, ο Πούτιν παρέχει στην Ουάσιγκτον το χρόνο που χρειάζεται για να επεκτείνει περαιτέρω τον πόλεμο και τις βάσεις που περιβάλλουν τη Ρωσία. Ο περιορισμένος αργός πόλεμος έχει αποδειχθεί μια στρατηγική γκάφα για το Κρεμλίνο. Εάν ξεσπάσει ευρύτερος πόλεμος, η περιορισμένη επιστράτευση του Κρεμλίνου θα αφήσει τη Ρωσία με ανεπαρκή στρατεύματα για την προστασία των συνόρων της χώρας, αναγκάζοντας έτσι τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Καθώς η Ουάσιγκτον φαίνεται πιο αποφασισμένη να επικρατήσει της Ρωσίας (και της Κίνας) παρά να αποφύγει τον πυρηνικό πόλεμο, η προοπτική είναι δυσοίωνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail