Η επίθεση στο Nord Stream έχει στόχο τη διακοπή των δεσμών Ρωσίας-Ευρώπης

Freepen.gr - Οι εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιά στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2 είχαν ως στόχο τη διακοπή των αμοιβαία επωφελών ενεργειακών δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ.

«Μια επίθεση σε μια υποδομή που είναι μοναδική από άποψη ασφάλειας είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο. Οποιοδήποτε κρίσιμο αντικείμενο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται, απειλείται τώρα. Επιπλέον, αυτή η τρομοκρατική ενέργεια δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς κυβερνητική συμμετοχή», έγραψε σε άρθρο του για το περιοδικό National Interest που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

«Προφανώς, αυτή η πράξη δολιοφθοράς είχε στόχο να διαλύσει πλήρως τους αμοιβαία επωφελείς ενεργειακούς δεσμούς μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας. Ο στόχος ήταν να στραφούν ριζικά οι περιφερειακοί καταναλωτές σε ακριβούς πόρους. Είτε πρόκειται για ξένο LNG είτε για νέες καθαρές τεχνολογίες», υποστηρίζει.

Κατά την άποψή του, «απλοί πολίτες και ολόκληρες βιομηχανίες» θα είναι αυτοί που θα υποστούν απώλειες από τέτοιες κινήσεις.

«Η διαδικασία αποβιομηχάνισης της ευρωπαϊκής ηπείρου απλώς επιταχύνεται. Οι κίνδυνοι μιας τέτοιας εξέλιξης είναι προφανείς. Όπως και τα οφέλη για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειλικρινά μιλώντας», πρόσθεσε ο Αντόνοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail