Αποδομώντας τις δυτικές αυταπάτες για την Ουκρανία και τη Ρωσία

Θυμάστε να προσπαθείτε να κατανοήσετε την εμφατική άρνηση του «Μπομπ της Βαγδάτης» του Ιράκ (δηλαδή του Μοχάμεντ Σαΐντ αλ-Σαχάφ) το Μάρτιο του 2003 ότι δεν υπήρχαν αμερικανικά στρατεύματα ούτε τανκς στη Βαγδάτη; Τα περισσότερα από τα καλωδιακά ειδησεογραφικά δίκτυα αντιμετώπισαν τον ισχυρισμό του Μπομπ με ζωντανή ταινία με τανκς που κυλούσαν στους δρόμους. Το να φαινόταν ανόητος ήταν το λιγότερο από τα προβλήματά του. Με έκανε να αναρωτηθώ τι θα έκανε έναν άνθρωπο με μόρφωση και πείρα να αγκαλιάσει τόσο έντονα ένα ψέμα. Ο κόσμος ήταν μάρτυρας του ίδιου φαινομένου με τον Αδόλφο Χίτλερ τις τελευταίες μέρες του στο καταφύγιό του κάτω από τα ερείπια του Βερολίνου.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έπειτα έρχεται η «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» της Ουκρανίας και της Ρωσίας και το πνεύμα του Μπομπ της Βαγδάτης διοχετεύεται μέσα από ένα πλήθος πολιτικών, ειδικών και παλαιότερων ειδικών. Το παρακάτω είναι ένα παράδειγμα (αρνούμαι να αναφέρω το όνομα του συγγραφέα για να ελαχιστοποιήσω την περαιτέρω αμηχανία του) της αυταπάτης του Μπομπ της Βαγδάτης:

Η Ρωσία αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό ακραίο στρες και οι Ρώσοι ηγέτες είναι τεταμένοι και δυσαρεστημένοι. Η επιχείρηση στην Ουκρανία όχι μόνο έχει σταματήσει, αλλά η Ρωσία συνεχίζει να υφίσταται οδυνηρές απώλειες ανδρών και υλικού. Χρειάστηκε να κάνει μυστικές συμφωνίες με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα για να έχει αρκετά πυρομαχικά και προμήθειες για να παραμείνει στον πόλεμο. Η εγχώρια βιομηχανία της είναι πολύ καθυστερημένη και υποχρηματοδοτούμενη για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για επείγουσα παραγωγή πολεμικών αγαθών. Έχει ξεμείνει από στρατιώτες, στρατολογεί μεσήλικες και ηλικιωμένους άνδρες και απομακρύνει κρατούμενους από τον περιορισμό για να υπηρετήσουν στα δύο κύρια μέτωπα της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Τίποτα από αυτά δε φαίνεται να λειτουργεί. Κάθε μέρα η Ρωσία κάνει περισσότερες στρατιωτικές γκάφες και ο Πούτιν μόλις απέλυσε έναν από τους ανώτατους διοικητές του, τον στρατηγό Alexander Lapin. Ενώ οι ρωσικές δημοσκοπήσεις (που μπορεί να είναι ψεύτικες) υποστηρίζουν πως ο Πούτιν εξακολουθεί να είναι δημοφιλής, αντιμετωπίζει ένα ζοφερό μέλλον εάν οι απώλειες μετατραπούν σε πλήρη διαδρομή και οι Ρώσοι πρέπει να εκκενώσουν την Ουκρανία. Μάλιστα, οι Ρώσοι διοικητές ετοιμάζονται τώρα να εκκενώσουν τη σημαντική πόλη Χερσώνα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σημασία (κάτι που είναι πλήρης ανοησία).

Ο κύριος που έγραψε την προηγούμενη παράγραφο είναι καλά μορφωμένος, καλός ομιλητής και βετεράνος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Τον ξέρω λίγο καιρό και ξέρω ότι δεν είναι ψεύτης. Αυτό που με εκπλήσσει είναι πως το πιστεύει ειλικρινά. Ίσως θα έπρεπε να το ονομάσουμε αυτό «Σύνδρομο Επίπεδης Γης;» Συνίσταται στην ενσωμάτωση ως γεγονότων ισχυρισμών που αντικρούονται από πραγματικά στοιχεία.

Θέλω να αποδομήσω κάποιους ισχυρισμούς του.

Η επιχείρηση στην Ουκρανία όχι μόνο έχει σταματήσει, αλλά η Ρωσία συνεχίζει να υφίσταται οδυνηρές απώλειες ανδρών και υλικού.

Η αντικειμενική πραγματικότητα είναι πως η Ρωσία έχει εντείνει την εναέρια εκστρατεία της και έχει καταστρέψει κρίσιμους κόμβους ισχύος και ενέργειας σε ολόκληρη την Ουκρανία. Πώς μεταφράζεται αυτό σε "στασιμότητα στο έδαφος"; Είναι αλήθεια ότι ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Ουκρανοί μπόρεσαν να κινηθούν πολύ μακριά ή πολύ γρήγορα στο έδαφος τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Αλλά αυτό συμβαίνει γιατί τα χωράφια και οι χωματόδρομοι είναι λασπότοποι. Εάν θέλετε να μετακινηθείτε στην ξηρά στην Ουκρανία, πρέπει να βρίσκεστε σε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο και, αν το κάνετε αυτό, θα γίνετε πρωταρχικός στόχος για το πυροβολικό και τις αεροπορικές επιδρομές. Παρά το βροχερό έδαφος, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν στο Ντόνετσκ, αν και αργά.

Τι γίνεται με τις «αγωνιστικές απώλειες ανθρώπων και υλικού;» Τελευταία έλεγξα ότι είναι η Ουκρανία, όχι η Ρωσία, που εκλιπαρεί για περισσότερες ενισχύσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Και η Ουκρανία έχει τόσο έλλειψη ικανών στρατιωτών που η επιστράτευση που ξεκίνησε τον Μάρτιο παρατάθηκε έως τις 21 Νοεμβρίου. Δεν είναι η γνώμη μου, αυτός είναι ο ισχυρισμός ενός Ουκρανού αξιωματούχου που είναι υπεύθυνος για την «στρατολόγηση» που έγινε μόλις την περασμένη εβδομάδα (24 Οκτωβρίου):

Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται επιπλέον στρατεύματα, επομένως όλοι οι άνδρες κάτω των 60 ετών, οι οποίοι είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία, θα πρέπει να περιμένουν προκηρύξεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατολόγησης και Κοινωνικής Υποστήριξης της πόλης του Κιέβου, Γιούρι Μαξίμοφ.

«Υπάρχει ανάγκη για επιπλέον [στρατεύματα]. Πρέπει να αυξήσουμε τις δυνατότητές μας», είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TSN. «Σαφώς, πρέπει να έχουμε αρκετά αμυντικά στρατεύματα. Πιστεύω ότι η εκστρατεία επιστράτευσης θα συνεχιστεί», πρόσθεσε ο Μαξίμοφ. . .

Στρατιωτικός νόμος επιβλήθηκε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Την επόμενη μέρα, η Κρατική Συνοριακή Υπηρεσία ανακοίνωσε την απαγόρευση σε Ουκρανούς άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι να τελειώσει ο στρατιωτικός νόμος. Τον Αύγουστο, το Verkhovna Rada (κοινοβούλιο) παρέτεινε για άλλη μια φορά τον στρατιωτικό νόμο και μια γενική εκστρατεία κινητοποίησης για 90 ημέρες, έως τις 21 Νοεμβρίου.

https://tass.com/world/1526665

Η Ρωσία, αντίθετα, έκανε μια επιστράτευση και μόλις ανακοίνωσε πως είχε ολοκληρωθεί. Αν θέλετε να δείτε πόσο απελπισμένη είναι η Δύση να ελέγξει αυτή την αφήγηση, απλώς κάντε μια αναζήτηση στο google με τους όρους «Ουκρανία» και «Επιστράτευση». Η συντριπτική πλειοψηφία των αποτελεσμάτων είναι ιστορίες για ρωσική επιστράτευση. Πρέπει πραγματικά να σκάψετε βαθιά για να βρείτε τα στοιχεία για τις εκπληκτικές απώλειες της Ουκρανίας.

Τι γίνεται με αυτόν τον ισχυρισμό;

Κάθε μέρα η Ρωσία κάνει περισσότερες στρατιωτικές γκάφες και ο Πούτιν μόλις απέλυσε έναν από τους ανώτατους διοικητές του, τον στρατηγό Alexander Lapin. Ενώ οι ρωσικές δημοσκοπήσεις (που μπορεί να είναι ψεύτικες) υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν εξακολουθεί να είναι δημοφιλής, αντιμετωπίζει ένα ζοφερό μέλλον εάν οι απώλειες μετατραπούν σε πλήρη διαδρομή και οι Ρώσοι πρέπει να εκκενώσουν την Ουκρανία.

Έχω συζητήσει σε παλαιότερο άρθρο πως ο διορισμός του στρατηγού Surovikin αντιπροσώπευε μια αλλαγή στην προσέγγιση της Ρωσίας στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση. Ο Σουροβίκιν ονομάστηκε Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής και του δόθηκε ο έλεγχος όλων των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Πριν αναλάβει αυτή τη θέση, οι διοικητές στο Λουχάνσκ, το Ντόνετσκ, το Χερσώνα και τη Ζαπορύζια λειτουργούσαν ανεξάρτητα.

Πώς υποτίθεται ότι η Ουκρανία αναγκάζει τη Ρωσία να υποχωρήσει χωρίς ισχυρό, αποτελεσματικό αέρα μάχης, εγγυημένες προμήθειες βλημάτων πυροβολικού και άφθονη δύναμη αρμάτων μάχης, για να μην αναφέρουμε υγιείς στρατιώτες για να χειριστούν αυτά τα οπλικά συστήματα; Η απάντηση είναι απλή – δε θα το κάνουν και δεν μπορούν. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποβαθμίζονται σοβαρά σήμερα σε σύγκριση με ό,τι θα μπορούσαν να βάλουν στο πεδίο της μάχης στις 24 Φεβρουαρίου. Προκαλώ οποιονδήποτε να υποστηρίξει πως η Ουκρανία είναι ισχυρότερη, πιο ικανή σήμερα από ό,τι ήταν πριν από οκτώ μήνες.

Η ανόητη ανάλυση που τόνισα παραπάνω δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα μιας ασθένειας που έχει μολύνει τη Δύση (και δε μιλάω για τον Covid). Η κάθοδος της Δύσης στο αλσύλλιο των ψεμάτων δεν περιορίζεται σε φαντασιώσεις για την στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία. Η διεφθαρμένη κουλτούρα της Δύσης προσηλυτίζει επίσης ότι υπάρχουν περισσότερα από δύο φύλα, πως οι άνδρες μπορούν να είναι έγκυοι και ότι οι ανεμόμυλοι και τα ηλιακά πάνελ επαρκούν για να τροφοδοτήσουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Κόλαση, μας είπαν ότι το εμβόλιο Covid θα εμπόδιζε τους ανθρώπους να κολλήσουν Covid. Νομίζω ότι η υποκείμενη αιτία για την παραληρηματική σκέψη που κυριαρχεί στη δυτική οικονομία, την πολιτική, την ιατρική και τη λαϊκή κουλτούρα είναι ότι η Δύση έχει υιοθετήσει μια άκαμπτη, μισαλλόδοξη ιδεολογία που θυμίζει την πνευματική σκλήρυνση με τις ρίζες της στον μαρξισμό που οδήγησε στο θάνατο της Σοβιετικής Ένωσης. Ο ρωσικός λαός έμαθε μερικές σκληρές αλήθειες στον απόηχο της κατάρρευσης της σοβιετικής αυτοκρατορίας. Πιστεύω πως οι λαοί των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης θα βιώσουν μια παρόμοια αγενή αφύπνιση. Και δεν θα είναι όμορφο.

Τι νομίζετε; Γιατί τόσοι πολλοί έξυπνοι άνθρωποι ασπάζονται αντικειμενικά ψευδείς αφηγήσεις;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail