Παίζουν την κολοκυθιά με τον χρόνο των εκλογών

– Αρχές Απριλίου ή τέλη Μαΐου ο πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε –όπως ήταν φυσικό– στο ζήτημα των εκλογών.

Από: Το Παρόν

Το γεγονός ωστόσο ότι δεν προσδιόρισε κατά μία έννοια τον χρόνο διεξαγωγής τους, όπως έκανε όλες τις προηγούμενες φορές, μιλώντας είτε για την άνοιξη είτε για τις αρχές του καλοκαιριού, πυροδότησε διάφορα σενάρια. Η πρώτη (ά­μεση) εκτίμηση ήταν ότι οι εκλογές έρχο­νται πιο κοντά, ίσως και μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους. Το σενάριο αυτό έσπευσαν να υιοθετήσουν τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης φυσικά, σαν έτοιμα από καιρό, ενώ στα ενδότερα της κυβερνητικής παράταξης σήμανε συναγερμός.

Όλη αυτή η αναστάτωση που προκλήθηκε α­ποτελεί αντανάκλαση του εκνευρισμού και της σύγχυσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλά και ευρύτερα στη κοινωνία. Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε για μία ακόμη φορά να σημάνει λήξη συναγερμού, τονίζοντας ότι οι εκλογές αργούν ακόμη. Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα σχέδια του πρωθυπουργού, είναι προφανές ότι όσο βρίσκεται στην επικαιρότητα το ζήτημα των υποκλοπών δεν έχει περιθώρια να σκεφτεί και να προγραμματίσει εκλογές.

Το δε σενάριο του Ιουνίου, που τις προηγούμενες ημέρες διακινήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, φαντάζει εξωπραγματικό αυτήν την ώρα. Καθότι, Νέα Δημοκρατία και Κυρ. Μητσοτάκης θα έ­φταναν στις κάλπες… απολογούμενοι για το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ακόμη ασχοληθεί σοβαρά και επισταμένως με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Θεωρούν ότι αυτό θα το κάνει πιθανότατα την περίοδο των εορτών, αποκλείουν ωστόσο το ενδεχόμενο να λάβει τότε τις οριστικές του αποφάσεις.

Θα περιμένει να μπει το 2023, να εκτιμήσει τις συνθήκες (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές) και μετά. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να πιστεύει ότι μετά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους το κλίμα στην οικονομία και την αγορά θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά.

Ενώ, με τις αυξήσεις στις συντάξεις και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα αμβλυνθεί και το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία. Επιπλέον, καθώς η χειμερινή περίοδος θα έχει παρέλθει, θα μειωθεί το κόστος ενέργειας για τα νοικοκυριά. Με τα δεδομένα αυτής της στιγμής, στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης οι δύο επικρατέστερες περίοδοι για να στηθούν οι κάλπες είναι οι αρχές Απριλίου (2 ή 9) και τα τέλη Μαΐου (21 του μήνα).

Οι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν τον ακριβή χρόνο είναι οι εορτές του Πάσχα (16 Απριλίου) και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αν οι πρώτες εκλογές διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, οι δεύτερες θα είναι μετά το πέρας των Πανελλαδικών. Ενώ στην περίπτωση του Απριλίου οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πιθανότατα στις 30 του μήνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail