Η Ρωσία προειδοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο για «επικίνδυνες συνέπειες»

British Ambassador Deborah Bronnert in Moscow, November 3, 2022. -  Sputnik
Freepen.gr - Η Ρωσία κάλεσε τη Βρετανίδα πρέσβη στη Μόσχα, Ντέμπορα Μπρόνερτ, για ισχυρισμούς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παρείχε εκπαίδευση στις ουκρανικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία την περασμένη εβδομάδα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παρουσίασε στη διπλωμάτη μια «σταθερή διαμαρτυρία» και την προειδοποίησε πως οι εχθρικές ενέργειες του Λονδίνου «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες», σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου την Πέμπτη.

«Εάν συνεχιστούν οι επιθετικές ενέργειες που κινδυνεύουν να μετατραπεί [η Βρετανία] σε άμεσο μέρος στη σύγκρουση, η βρετανική πλευρά θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για τις αρνητικές συνέπειές τους και την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των χωρών μας», ανέφερε το υπουργείο.

Η κίνηση ήρθε μετά τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι Βρετανοί εκπαιδευτές ηγήθηκαν της εκπαίδευσης των ουκρανικών στρατευμάτων που πραγματοποίησαν αεροπορικές και θαλάσσιες επιθέσεις με drones σε ρωσικά πλοία στη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, το Σάββατο. 

Άτομο που γνωρίζει το θέμα είπε στο RT την Πέμπτη pvw μια ομάδα ανώτερων αξιωματικών του Ουκρανικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων διοικητών πλοίων και ειδικών πυραύλων, ολοκλήρωσε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων σε βάση του Ηνωμένου Βασιλείου τον Σεπτέμβριο. Ενώ το μάθημα ορίστηκε επίσημα ως εκπαίδευση αποναρκοθέτησης, επικεντρώθηκε στη διδασκαλία των Ουκρανών πώς να χρησιμοποιούν «σύγχρονα μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα βρετανικής κατασκευής», είπε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail