«Προειδοποιήστε το Κρεμλίνο»: Υποβρύχιο «Πυρηνικής Αποκάλυψης» των ΗΠΑ εισέρχεται στη Μεσόγειο

Freepen.gr - Πολλαπλές αναφορές δείχνουν ότι το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο, το USS Rhode Island, έφυγε από το λιμάνι του Γιβραλτάρ στη νότια ακτή της Ισπανίας την περασμένη εβδομάδα και εθεάθη για τελευταία φορά να εισέρχεται στη Μεσόγειο. Η βρετανική εφημερίδα Daily Express ανέφερε ότι το πυρηνικό υποβρύχιο «κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα».

Η ιταλική εφημερίδα la Repubblica ανέφερε ότι το USS Rhode Island, το οποίο έφτασε στο Γιβραλτάρ την 1η Νοεμβρίου, εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα την Παρασκευή. Το υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Οχάιο μπορεί να μεταφέρει 24 πυραύλους Trident II ικανούς να πλήξουν στόχους 18 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πλοίαρχος John Craddock, διοικητής της Task Force 69 του Ναυτικού των ΗΠΑ, είπε:

«Η επίσκεψη στο λιμάνι του Ρόουντ Άιλαντ στο Γιβραλτάρ ενισχύει τη σιδερένια δέσμευσή μας προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται μια ισχυρή ιστορία συνεργασίας, μέσω ασκήσεων, επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων συνεργασίας όπως αυτή, που ενισχύουν τις συνδυασμένες δυνατότητες και τη συνεργασία μας.

Η πολυπλοκότητα, η φονικότητα και η τακτική τεχνογνωσία του Ρόουντ Άιλαντ αντιπροσωπεύουν την αποτελεσματικότητα και την ισχύ της υποβρύχιας δύναμης».

Η άφιξη του USS Rhode Island στη Μεσόγειο Θάλασσα έρχεται αφότου το ρωσικό υποβρύχιο Generalissimus Suvorov εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Bulava από τη Λευκή Θάλασσα ως μέρος εκπαιδευτικής αποστολής.

Τα υποβρύχια της κατηγορίας του Οχάιο μπορούν να περιπολούν συνεχώς ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για τη δύναμη πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ και θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε στρατηγική θέση κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail