Οι ΗΠΑ προτείνουν καμουφλαρισμένα στο Κίεβο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία!

Καθώς η πολιτική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες ξετυλίγεται, η ταραγμένη κυβέρνηση Μπάιντεν αναζητά διεξόδους όπου μπορεί, καθώς το DNC θέλει απεγνωσμένα να επιτύχει τουλάχιστον μια φαινομενική νίκη σε οποιοδήποτε από τα πολλά γεωπολιτικά θέατρα που ξεκίνησε πρόσφατα. Με την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο να είναι ακόμη χειρότερη, η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική να αναμετρηθεί με ένα εχθρικό Κογκρέσο, καθώς το GOP προβλέπεται να αναλάβει τον έλεγχο μετά τα ενδιάμεσα. Οι δημοσκοπήσεις είναι τόσο κακές για το DNC που ακόμη και τα κύρια προπύργια των μέσων ενημέρωσης τους, όπως το CNN, τώρα παραδέχονται ανοιχτά ότι τα ποσοστά των Δημοκρατικών έχουν πέσει εδώ και μήνες και είναι εξαιρετικά απίθανο να ανακάμψουν εγκαίρως για να κάνουν τη διαφορά.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Με πολλούς Αμερικανούς τώρα βαθιά απογοητευμένους από τη συνολική οικονομική ύφεση, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στο καθεστώς του Κιέβου, έχουν υποστηρίξει λιγότερο τη νεοναζιστική χούντα και πολλοί την κατηγορούν ακόμη και για την στασιμοπληθωριστική κατάσταση των ΗΠΑ οικονομία. Σύμφωνα με την Washington Post, ως αποτέλεσμα αυτού, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί τώρα κρυφά να αναγκάσει το καθεστώς του Κιέβου να «δείξει ανοιχτό πνεύμα στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία». Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου, έρχεται αμέσως μετά την υπόσχεση του frontman του καθεστώτος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «δε θα ξεκινήσει ποτέ διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα αν δεν απομακρυνθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την εξουσία».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να «υποδεικνύει διακριτικά» την κίνηση, αν και όχι για χάρη του συμβιβασμού μεταξύ της Ρωσίας και του καθεστώτος του Κιέβου, αλλά επειδή προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η χούντα «διατηρεί ένα ηθικό υψηλό έδαφος στα μάτια των διεθνών υποστηρικτών της ως υπολογισμένη προσπάθεια να διασφαλιστεί πως η κυβέρνηση στο Κίεβο θα διατηρήσει την υποστήριξη άλλων εθνών που αντιμετωπίζουν εκλογικές περιφέρειες επιφυλακτικές για την πυροδότηση ενός πολέμου για πολλά χρόνια». Η δημοσίευση μπορεί να είναι η πρώτη σημαντική δημόσια παραδοχή από την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι η αντιμετώπιση των επιδεινούμενων οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα έναντι του ερωτήματος εάν το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να κερδίσει σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Η έκθεση της Washington Post είναι μια σαφής ένδειξη πως ο Λευκός Οίκος έχει πλήρη επίγνωση της «κόπωσης της Ουκρανίας», ιδιαίτερα καθώς ο κόσμος είναι απογοητευμένος από τις ατελείωτες «λευκές επιταγές» για το καθεστώς του Κιέβου, στο οποίο το GOP αντιτίθεται ενεργά και το χρησιμοποιεί επίσης για να το πλεονέκτημά του κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων. Το άρθρο αναφέρει:

«Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι συμμερίζονται την εκτίμηση των Ουκρανών ομολόγων τους ότι ο Πούτιν, προς το παρόν, δεν είναι σοβαρός για τις διαπραγματεύσεις, αναγνωρίζουν ότι η απαγόρευση συνομιλιών μαζί του από τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky έχει προκαλέσει ανησυχία σε μέρη της Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, όπου οι διασπαστικές επιπτώσεις του πολέμου στη διαθεσιμότητα και το κόστος των τροφίμων και των καυσίμων γίνονται αισθητές πιο έντονα. «Η κούραση της Ουκρανίας είναι κάτι πραγματικό για ορισμένους από τους εταίρους μας», είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που, όπως και άλλοι που έδωσαν συνέντευξη για αυτό το κείμενο, μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας αναφερόμενος σε ευαίσθητες συνομιλίες μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Κιέβου».

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης που αναφέρονται στην έκθεση πιστεύουν ότι ο ερχόμενος χειμώνας, που αναμένεται να είναι αρκετά σκληρός, και το γεγονός πως το καθεστώς του Κιέβου αντιμετωπίζει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω χτυπημάτων ακριβείας σε βασικές ενεργειακές υποδομές, «είναι πιθανό να καταστήσει τον Ζελένσκι επιδεκτικό σε συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός». Οι αξιωματούχοι λένε ότι το Κίεβοα «επιχειρεί να κλειδώσει όσο περισσότερα στρατιωτικά κέρδη μπορεί πριν μπει ο χειμώνας, όταν μπορεί να υπάρξει ένα παράθυρο για διπλωματία».

Μετά από πάνω από ένα μήνα πρωτοσέλιδων της δυτικής κυρίαρχης μηχανής προπαγάνδας γεμάτους επαίνους για τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, η αφήγηση αλλάζει αργά καθώς η Ρωσία στέλνει επιπλέον στρατεύματα για να ενισχύσει τις μονάδες της πρώτης γραμμής. Η μερική επιστράτευση της Μόσχας αύξησε τον αριθμό των ενεργών ρωσικών στρατευμάτων κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Σε συνδυασμό με την εκθετική αύξηση της χρήσης drones και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, η προοπτική μιας επιτυχημένης ρωσικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι όλο και πιο πιθανή. Προκειμένου να αποφευχθεί μια στρατιωτική ήττα, καθώς και να δημιουργηθεί μια όψη «νίκης», οι ΗΠΑ πιέζουν το καθεστώς του Κιέβου να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που θα μπορούσε να «πουληθεί» στο κοινό ως τέτοια.

Παρόλα αυτά, υπάρχει σκληρή αντίσταση στην ιδέα των ειρηνευτικών συνομιλιών, ειδικά μεταξύ των γερακιών του πολέμου, τόσο στο Κίεβο όσο και στην Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα εκείνων που ασκούν άμεσα πιέσεις και συνεργάζονται με το Στρατιωτικό Βιομηχανικό Συγκρότημα. Επιπλέον, η επίσημη θέση των ΗΠΑ ότι το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να αποφασίσει πότε ή αν θα γίνουν διαπραγματεύσεις, του δίνει επίσης αρκετή δύναμη. Η Washington Post αναφέρει περαιτέρω:

«Τις τελευταίες εβδομάδες η κριτική της Ουκρανίας για τις προτεινόμενες παραχωρήσεις έγινε πιο έντονη, καθώς οι αξιωματούχοι αποδοκιμάζουν "χρήσιμους ηλίθιους" στη Δύση τους οποίους έχουν κατηγορήσει ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Κρεμλίνου. «Εάν κερδίσει η Ρωσία, θα έχουμε μια περίοδο χάους: άνθιση της τυραννίας, πόλεμοι, γενοκτονίες, πυρηνικούς ανταγωνισμους», είπε ο προεδρικός σύμβουλος Mykhailo Podolyak την Παρασκευή . «Οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στον Πούτιν σήμερα είναι μια συμφωνία με το διάβολο. Δε θα σας αρέσει η τιμή της».

Ωστόσο, τα πολιτικά κατεστημένα της συλλογικής Δύσης βρίσκονται τώρα αντιμέτωπα με έναν όλο και πιο απογοητευμένο πληθυσμό που υποκύπτει στη λεγόμενη «κόπωση της Ουκρανίας» ταχύτερα από το αναμενόμενο. Η κραυγαλέα αντίφαση του αυξανόμενου κόστους ζωής στο σπίτι και της αποστολής δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, ευρώ και λιρών στο καθεστώς του Κιέβου προκαλεί εκτεταμένη απογοήτευση στους λαούς των δυτικών χωρών. Επιπλέον, το θέμα επεκτείνεται και στην κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς πρόσφατες αναφορές μιλούν για μια υποτιθέμενη συνομιλία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του Ζελένσκι κατά την οποία το καθεστώς του Κιέβου κατηγορήθηκε ως αχάριστο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail