Η Ουγγαρία λέει ΟΧΙ στο σχέδιο της ΕΕ για παροχή κοινής οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία

Dusan_Cvetanovic / Pixabay
Freepen.gr - Η Βουδαπέστη δε θα υποστηρίξει το σχέδιο των Βρυξελλών να βοηθήσει το Κίεβο με από κοινού συγκεντρωμένα κεφάλαια, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Peter Szijjarto.

Ο υπουργός μίλησε σήμερα σε συνέδριο στη Σόφια. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η χώρα του στήριξε την Ουκρανία και θα συνεχίσει να το κάνει. Παράλληλα, ο Szijjarto τόνισε ότι η Ουγγαρία αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε συμφωνίες βάσει των οποίων η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μαζί με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ πρότεινε ένα νέο πακέτο βοήθειας 18 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία για το 2023. Το σχέδιο προβλέπει τη χρήση του προϋπολογισμού της ένωσης ως εγγύηση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Κίεβο. Μια τέτοια κίνηση περιλαμβάνει αλλαγή των κανόνων που απαιτούν την ομόφωνη υποστήριξη 27 κρατών μελών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail