Έρχονται οι ελλείψεις

Θυμάστε στις αρχές του 2020 όταν μας είπαν ότι οι ελλείψεις που βιώνουμε θα ήταν απλώς προσωρινές; Φυσικά μερικές από αυτές ήταν, αλλά μετά συνέχισαν να ξεσπούν περισσότερες ελλείψεις. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί και τώρα φαίνεται πως τα προβλήματα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιδεινωθούν πολύ. Σε λίγους μόνο μήνες, θα απέχουμε τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά αντί για μια «επιστροφή στην κανονικότητα», περισσότερες ελλείψεις είναι στο δρόμο. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσαν να είναι ακόμη και απειλητικές για τη ζωή.

Michael Snyder - globalresearch.ca / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Χρειαζόμαστε την αμοξικιλλίνη για τη θεραπεία ορισμένων από τις πιο συχνές λοιμώξεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας. Δυστυχώς, ο FDA μας προειδοποιεί ότι αντιμετωπίζουμε τώρα μια πολύ σοβαρή έλλειψη αμοξικιλλίνης:

Λοιμώξεις του αυτιού και στρεπτόκοκκος λαιμού.

Και οι δύο είναι κοινές ασθένειες της παιδικής ηλικίας, για τις οποίες η συνταγογραφούμενη συνταγή είναι ελλιπής, σύμφωνα με πρόσφατη εθνική προειδοποίηση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η προειδοποίηση αφορά συγκεκριμένα την σκόνη, την οποία οι φαρμακοποιοί χρησιμοποιούν για να αναμειγνύουν υγρή αμοξικιλλίνη για παιδικές λοιμώξεις.


Αυτό είναι πραγματικά μεγάλο θέμα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, σχεδόν τα δύο τρίτα όλων των φαρμακείων στη χώρα δυσκολεύονται να λάβουν αμοξικιλλίνη αυτή την στιγμή και η εθνική έλλειψη Adderall είναι ακόμη χειρότερη:

Σχεδόν το 66% των φαρμακείων αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά τη λήψη αμοξικιλίνης, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Εθνικής Ένωσης Φαρμακοποιών της Κοινότητας (NCPA) σε 8000 ιδιοκτήτες και διευθυντές φαρμακείων, ενώ το 89% αντιλαμβάνεται έλλειψη Adderall.

Φυσικά έχουμε να κάνουμε και με πολλές άλλες ελλείψεις φαρμάκων αυτή την στιγμή.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο ελλείψεων φαρμάκων του FDA, υπάρχουν πανεθνικές ελλείψεις 183 διαφορετικών φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την στιγμή.

Βρισκόμαστε πραγματικά σε έδαφος άνευ προηγουμένου.

Στον Καναδά τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Αν μπορείτε να το πιστέψετε, σε αυτό το σημείο οι Καναδοί αντιμετωπίζουν «οξεία έλλειψη βασικών παυσίπονων»:

Το καναδικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει οξεία έλλειψη βασικών παυσίπονων, ιδιαίτερα ακεταμινοφαίνης και ιβουπροφαίνης, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για την ανακούφιση από τον πόνο και τον πυρετό στα παιδιά κατά την περίοδο της γρίπης.

Η Canada's Association of Medical Assistance in Dying Assessors and Providers (CAMAP) επέλεξε αυτή την ίσως δύσκολη στιγμή για να ανοίξει ένα διαδικτυακό σεμινάριο για επαγγελματίες υγείας που τους συμβούλευε να προσφέρουν υποβοηθούμενη αυτοκτονία στους πάσχοντες ασθενείς τους.


Γιατί λοιπόν οι Καναδοί δεν έχουν αρκετή ακεταμινοφαίνη και ιβουπροφαίνη αυτή την στιγμή;

Λοιπόν, μας λένε ότι ο πρωταρχικός λόγος είναι «η έλλειψη πρώτων συστατικών για την παρασκευή των φαρμάκων»:

Το CBC News  επικαλέστηκε  υγειονομικούς αξιωματούχους που κατηγόρησαν «την έλλειψη πρώτων συστατικών για την παρασκευή των φαρμάκων», «την αύξηση των ιών του αναπνευστικού που τροφοδοτείται από τα χαλαρά μέτρα [κινεζικού κορωνοϊού]» και «την αγορά πανικού» για την έλλειψη παυσίπονων για τα παιδιά.

Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα, τα περισσότερα από τα βασικά συστατικά που περιέχονται στα φαρμακευτικά μας προϊόντα προέρχονται από την Κίνα.

Επομένως, αν νομίζετε ότι τα πράγματα είναι άσχημα τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι να ξεσπάσει ο πόλεμος με την Κίνα.

Μόλις συμβεί αυτό, τα φαρμακεία μας θα αδειάσουν πραγματικά και ολόκληρο το σύστημα υγείας μας θα βιώσει μια ιστορική κατάρρευση.

Αλλάζοντας ταχύτητα, με την Ημέρα των Ευχαριστιών να πλησιάζει, ήθελα να μιλήσω για το γεγονός πως αντιμετωπίζουμε τώρα μια πανεθνική έλλειψη γαλοπούλας:

Όπως αναφέρει το CNBC, η τιμή της γαλοπούλας αυξήθηκε κατά 73% από πέρυσι, ένα αρκετά εκπληκτικό νούμερο. Οι ειδικοί το αποδίδουν στη γρίπη των πτηνών, που έχει καταστρέψει τα αποθέματα της γαλοπούλας φέτος. Προφανώς, η ασθένεια συνήθως δεν ευδοκιμεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς οι αγρότες συγκεντρώνουν τα κοπάδια των διακοπών τους. Αλλά, ξέρετε, η δεκαετία του 2020 δεν ήταν τόσο φυσιολογικά εύκολη, η γρίπη χτύπησε σκληρά ακριβώς στα μέσα της χρονιάς, όταν θα μπορούσε να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά.

Τα καλά νέα, αν θέλετε να το ονομάσετε έτσι, είναι ότι πιθανότατα θα μπορείτε να πάρετε μια γαλοπούλα εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε αρκετά.

Τα κακά νέα είναι πως οι προμήθειες γαλοπούλας γίνονται όλο και πιο στενές.

Ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης στο Σαν Φρανσίσκο δήλωσε πρόσφατα ότι είναι «σαν να βγάζεις δόντια προσπαθώντας να πάρεις γαλοπούλες από τις εταιρείες» σε αυτό το στάδιο:

Αλλά δεν είναι μόνο το πουλί της Ημέρας των Ευχαριστιών που κινδυνεύει - είναι και το μεσημεριανό σας σάντουιτς με γαλοπούλα. Τα ντελικατέσεν και τα κρεοπωλεία του Σαν Φρανσίσκο αισθάνονται ήδη τις επιπτώσεις της έλλειψης.

«Είναι σαν να τραβάς δόντια προσπαθώντας να πάρεις γαλοπούλες από τις εταιρείες», είπε ο Sal Qaqundah, ιδιοκτήτης της Arguello Market, ενός αγαπημένου λατρείας του Σαν Φρανσίσκο για το «παγκόσμιας διάσημο» σάντουιτς γαλοπούλας του.


Δυστυχώς, θα αντιμετωπίσουμε επίσης έλλειψη βουτύρου τις επόμενες εβδομάδες.

Το USDA προτρέπει τους καταναλωτές να μην «αγοράζουν πανικόβλητο» βούτυρο, ώστε να υπάρχει αρκετό για όλους:

Το βούτυρο είναι ένας άλλος τομέας όπου ο πόλεμος και το κόστος των γαλακτοκομικών προϊόντων έχουν επηρεάσει την προσφορά, καθώς η τιμή του καρυκεύματος και των συστατικών ψησίματος έχει αυξηθεί κατά ένα δολάριο ανά λίβρα από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ανά Τρώο. Φοβούμενος μια πλήρη έλλειψη βουτύρου, το USDA ζήτησε από τους καταναλωτές να μην βιαστούν ή να πανικοβληθούν να αγοράσουν, αλλά απλώς να εξασφαλίσουν ό,τι χρειάζονται τη δεδομένη στιγμή, ανά Best Life.

Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μιλούσαμε για έλλειψη βουτύρου στα τέλη του 2022;

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο τρελά.

Και αν οι ελλείψεις καυσίμου ντίζελ γίνουν τελικά τόσο σοβαρές όσο προβλέπουν ορισμένοι, θα μπορούσαμε σύντομα να αντιμετωπίσουμε σοβαρές ελλείψεις σε αμέτρητα προϊόντα.

Τα πλοία μας, τα τρένα μας και τα φορτηγά μας κινούνται με καύσιμο ντίζελ.

Έτσι, εάν δεν υπάρχει αρκετό καύσιμο ντίζελ, θα έχουμε πραγματικό πρόβλημα προσπαθώντας να γεμίσουμε τα καταστήματά μας με αρκετά πράγματα για όλους.

Ακόμη και τώρα, οι προμήθειες καυσίμου ντίζελ είναι τόσο περιορισμένες που ένας μεγάλος παίκτης του κλάδου μόλις εξέδωσε μια μεγάλη προειδοποίηση:

Μια μεγάλη εταιρεία προμήθειας καυσίμων και logistics σηκώνει κόκκινη σημαία για τις επερχόμενες ελλείψεις καυσίμου ντίζελ.

Η Mansfield Energy εξέδωσε προειδοποίηση την Παρασκευή δηλώνοντας πως υπάρχει αναπτυσσόμενη έλλειψη καυσίμου ντίζελ στη νοτιοανατολική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρεία υπέθεσε ότι η έλλειψη θα μπορούσε να προκληθεί από «κακές οικονομίες αποστολής αγωγών» και μια ιστορικά χαμηλή προσφορά αποθεμάτων ντίζελ.


«Η κακή οικονομία της αποστολής με αγωγούς και τα ιστορικά χαμηλά αποθέματα ντίζελ συνδυάζονται για να προκαλέσουν ελλείψεις σε διάφορες αγορές σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», ανέφερε η εταιρεία. «Αυτά συμβαίνουν σποραδικά, με περιοχές όπως το Τενεσί να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα έντονες προκλήσεις».

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι προμήθειες καυσίμου ντίζελ έχουν γίνει τόσο περιορισμένες.

Αλλά το μεγαλύτερο είναι το γεγονός πως οι εισαγωγές από τη Ρωσία έχουν διακοπεί εντελώς:

Αλλά ο πρωταρχικός λόγος είναι η διακοπή των ρωσικών εισαγωγών. Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ εισήγαγαν σχεδόν 700.000 βαρέλια την ημέρα (BPD) πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου. Οι περισσότερες από αυτές τις εισαγωγές ήταν τελικά προϊόντα και εισροές διυλιστηρίων που αύξησαν τις προμήθειες αποστάγματος στις ΗΠΑ

Η απώλεια αυτών των ρωσικών εισαγωγών έχει προκαλέσει προβλήματα στα διυλιστήρια καθώς αγωνίζονται να γεμίσουν τρύπες στις πλάκες των προϊόντων τους. Τα διυλιστήρια έχουν μια μικρή ευελιξία στη μετατόπιση της παραγωγής βενζίνης στην παραγωγή ντίζελ. Αλλά είναι σχετικά μικρή ποσότητα (π.χ. ~5% σε ένα διυλιστήριο στο οποίο δούλευα κάποτε). Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν τα διυλιστήρια αλλάξουν την παραγωγή, αυτό δυνητικά θα δημιουργήσει ελλείψεις στην αγορά βενζίνης.


Γιατί λοιπόν δεν παράγουμε περισσότερο οι ίδιοι;

Λοιπόν, χάρη στους πολιτικούς μας, ο αριθμός των διυλιστηρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνεται πραγματικά τα τελευταία χρόνια, παρόλο που ο πληθυσμός μας έχει αυξηθεί.

Σε αυτό το σημείο απλά δεν έχουμε αρκετά διυλιστήρια και αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν θα εξαφανιστεί σύντομα.

Τους επόμενους μήνες, δεν θα ξεμείνουμε εντελώς από καύσιμο ντίζελ, όπως υποστηρίζουν κάποιοι εκεί έξω.

Αλλά οι προμήθειες μπορεί να γίνουν τόσο περιορισμένες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δημιουργήσουν εκτεταμένους εφιάλτες της εφοδιαστικής αλυσίδας που είναι αρκετά σοβαροί.

Ας ελπίσουμε ότι ένα τέτοιο σενάριο δε θα υλοποιηθεί.

Επειδή ο αμερικανικός λαός είναι ήδη αρκετά θυμωμένος για την οικονομία. Στην πραγματικότητα, μια ολοκαίνουργια έρευνα διαπίστωσε πως είναι το νούμερο ένα ζήτημα για τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ αυτή την στιγμή:

Η Washington Post και το ABC έδωσαν στους Αμερικανούς οκτώ κορυφαία ζητήματα που θα εξετάσουν κατά τη λήψη της απόφασής τους σε μια δημοσκόπηση που έδειξε πιθανούς ψηφοφόρους να διχάζονται μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών.

Η οικονομία αναφέρθηκε από το 26 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων ως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, ακολουθούμενη από τις αμβλώσεις με 22 τοις εκατό και τον πληθωρισμό και τις απειλές για τη δημοκρατία κατά 21 τοις εκατό.


Για δεκαετίες, μπορούσαμε να βασιζόμαστε στις αλυσίδες εφοδιασμού μας για να γεμίζουμε συνεχώς τα καταστήματά μας με βουνά φθηνών αγαθών.

Αλλά τώρα οι αλυσίδες εφοδιασμού μας καταρρέουν.

Στην πραγματικότητα, ολόκληρο το οικονομικό μας σύστημα καταρρέει και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εντελώς απροετοίμαστοι για τις δύσκολες στιγμές που έρχονται .

Ξέρω πως πολλοί από εσάς περιμένατε υπομονετικά για πολύ καιρό τη ζωή να «επιστρέψει στην κανονικότητα».

Δυστυχώς, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οι απίστευτα κακές αποφάσεις που έπαιρναν οι ηγέτες μας, μας πλησιάζουν τώρα σε μεγάλο βαθμό και υπάρχει μεγάλος πόνος μπροστά μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail