Το Ιράν αναπτύσσει προηγμένα συστήματα αεράμυνας υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου

Freepen.gr - Η Αεροδιαστημική Δύναμη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης κατασκεύασε έναν νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο που μπορεί να διεισδύσει σε εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας, δήλωσε ο διοικητής της δύναμης, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim.

Ο ταξίαρχος Amir Ali Hajizadeh είπε στους δημοσιογράφους το πρωί της Πέμπτης ότι ο εγχώριος υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος είναι ικανός να πλήξει και να διαπεράσει προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Ο βαλλιστικός πύραυλος έχει υψηλή ταχύτητα και μπορεί να ελίσσεται κάτω και πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης, πρόσθεσε.

Ο διοικητής σημείωσε πως ο νέος εγχώριος πύραυλος μπορεί να διεισδύσει σε όλα τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποια τεχνολογία για δεκάδες χρόνια ικανή να την αντιμετωπίσει».

Ο στρατηγός Hajizadeh συνέχισε λέγοντας πως ο ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος στοχεύει τα αντιπυραυλικά συστήματα του εχθρού, περιγράφοντάς το ως ένα τεράστιο άλμα στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς πυραύλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail