Η Ουκρανία είναι μια «προθέρμανση» για την καταπολέμηση της Κίνας

Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Ναύαρχος Τσαρλς Α. Ρίτσαρντ προειδοποίησε ότι «έρχεται» ένας πόλεμος μεγάλων δυνάμεων, υποστηρίζοντας πως ο συνεχιζόμενος ρωσο-ουκρανικός πόλεμος στον οποίο το προσωπικό και ο εξοπλισμός των ΗΠΑ έπαιξαν κεντρικό ρόλο είναι «προθέρμανση». 

Το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε τις παρατηρήσεις του ναυάρχου που έγιναν στο 2022 Annual Symposium & Industry Update's Awards του Naval Submarine League, όπου τόνισε: «Αυτή η κρίση στην Ουκρανία στην οποία βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, αυτή είναι απλώς η προθέρμανση», είπε ο Ρίτσαρντ.

«Το μεγάλο έρχεται. Και δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να δοκιμαστούμε με τρόπους που δεν έχουμε δοκιμαστεί εδώ και πολύ καιρό». Ο Ρίτσαρντ υπέδειξε την Κίνα συγκεκριμένα ως τον αντίπαλο της επόμενης σύγκρουσης, δηλώνοντας:

«Πρέπει να κάνουμε κάποια γρήγορη, θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την άμυνα αυτού του έθνους… Καθώς αξιολογώ το επίπεδο αποτροπής μας έναντι της Κίνας, σαν πλοίο που βυθίζεται αργά. Βυθίζεται αργά, αλλά βυθίζεται, καθώς ουσιαστικά αυτή (η Κίνα) βάζει την ικανότητα στο πεδίο πιο γρήγορα από εμάς. Καθώς αυτές οι καμπύλες συνεχίζονται, δεν έχει σημασία πόσο καλό είναι (το επιχειρησιακό μας σχέδιο) ή πόσο καλοί είναι οι διοικητές μας ή πόσο καλά είναι τα άλογά μας - δεν πρόκειται να τα έχουμε αρκετά. Και αυτό είναι ένα πολύ βραχυπρόθεσμο πρόβλημα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail