Η σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν αναπόφευκτη, λέει ο Πούτιν

Freepen.gr - Η Ρωσία αναπόφευκτα θα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με το ουκρανικό νεοναζιστικό καθεστώς, αλλά αργότερα θα έπρεπε να το κάνει από χειρότερες θέσεις, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Η αντιπαράθεση της Ρωσίας με το νεοναζιστικό καθεστώς που εμφανίστηκε στο έδαφος της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη. Αν δεν είχαμε προχωρήσει στις αντίστοιχες ενέργειες το Φεβρουάριο, θα ήταν το ίδιο, αλλά μόνο από χειρότερες θέσεις για εμάς", είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Όπως επεσήμανε ο Πούτιν, ορισμένοι δυτικοί «φίλοι» της Ουκρανίας είχαν οδηγήσει σε αυτή τη χώρα σε μια κατάσταση αυτοκτονική για τον ουκρανικό λαό και μοιραία για τη Ρωσία.

"Το βλέπουμε μόνο από τη φύση των πολεμικών επιχειρήσεων. Είναι απλά εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Γενικά φαίνεται πως Ουκρανοί δεν υπάρχουν. Τους ρίχνουν στον καυστήρα και αυτό είναι όλο", είπε ο Ρώσος ηγέτης, περιγράφοντας την κατάσταση.

Είναι η Ουκρανία, ο ουκρανικός λαός που είναι «το πρώτο και κύριο θύμα της εσκεμμένης υποκίνησης μίσους για τους Ρώσους και για τη Ρωσία», είπε.

"Στη Ρωσία είναι το αντίστροφο. Ξέρετε καλά γι' αυτό. Πάντα συμπεριφερόμασταν και συμπεριφερόμαστε στον ουκρανικό λαό με σεβασμό και θέρμη. Αυτό συνέβη και ισχύει τώρα, παρά τη σημερινή τραγική σύγκρουση", είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Η Ρωσία ανέλαβε την ευθύνη για αυτό που συνέβη «για να αποτραπεί μια πολύ πιο σοβαρή κατάσταση», εξήγησε ο Πούτιν.

"Θυμηθήκαμε και θυμόμαστε τι συνέβη το 1941 όταν, παρά τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών για την αναπόφευκτη επίθεση στη Σοβιετική Ένωση, οι αποφάσεις για τη λήψη των απαραίτητων αμυντικών μέτρων καθυστέρησαν. Και η νίκη επί του ναζισμού επιτεύχθηκε με τόσο βαρύ τίμημα", είπε.

Αντιπαράθεση μέσα σε ένα λαό

Η κατάσταση σήμερα είναι επίσης άβολη, είπε ο Ρώσος ηγέτης.

"Είναι επίσης δύσκολο και πικρό γιατί στην πραγματικότητα ένας λαός μάχεται μεταξύ του. Στην πραγματικότητα, υπάρχει αντιπαράθεση μέσα σε ένα λαό, όπως συνέβη μετά τις αναταραχές του 1917. Και τώρα οι άνθρωποι έχουν τεθεί ξανά ο ένας εναντίον του άλλου" τόνισε.

Όπως τόνισε ο Ρώσος ηγέτης, τον περασμένο αιώνα, οι ξένες δυνάμεις ωφελήθηκαν από τον Εμφύλιο στη Ρωσία και την τραγωδία του λαού της: «δε νοιάζονταν καθόλου για τους Λευκούς και τους Κόκκινους, επιδίωκαν τα δικά τους συμφέροντα, ασχολήθηκαν με την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της ιστορικής Ρωσίας».

"Και σήμερα, προμηθεύοντας ασταμάτητα όπλα στην Ουκρανία, φέρνοντας εκεί μισθοφόρους, είναι απολύτως αδίστακτοι για τους πολίτες της. Σε βάρος τους, προωθούν τους γεωπολιτικούς στόχους τους που δεν έχουν τίποτα κοινό με τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού", τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Σήμερα συνεχίζονται επίσης οι προσπάθειες που στοχεύουν στην αποδυνάμωση, τη διάλυση και την καταστροφή της Ρωσίας, είπε ο Πούτιν.

"Βάζουν τη βάση των γεγονότων που συμβαίνουν στην Ουκρανία. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ, θα υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας με τον ίδιο τρόπο που έκαναν οι ηρωικοί πρόγονοί μας", τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail