Η Ουκρανία ως τοποθεσία δοκιμών όπλων

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin καλωσορίζει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymr Zelensky σε μια συνάντηση στο Πεντάγωνο, 31 Αυγούστου 2021. (DoD, Jack Sanders)
Εκτός από την προώθηση μακροχρόνιων γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ, φαίνεται ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων στην Ουκρανία χρησιμοποιείται επίσης για να ακονίσει τα νύχια της αυτοκρατορικής πολεμικής μηχανής για έναν επικείμενο θερμό πόλεμο με την Κίνα και/ή τη Ρωσία.

Caitlin Johnstone - consortiumnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ένα εκπληκτικά ειλικρινές άρθρο στους New York Times, «Οι Δυτικοί Σύμμαχοι κοιτούν την Ουκρανία ως πεδίο δοκιμής όπλων» περιγράφει πώς η αυτοκρατορική πολεμική μηχανή εκμεταλλεύεται τον πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ για να δοκιμάσει τα όπλα της για μελλοντική χρήση.

«Η Ουκρανία έχει γίνει πεδίο δοκιμών για υπερσύγχρονα όπλα και συστήματα πληροφοριών και νέους τρόπους χρήσης τους, που προβλέπουν δυτικοί πολιτικοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί διοικητές ότι θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τον πόλεμο για τις επόμενες γενιές», γράφει η Lara Jakes.

Η Τζέικς λέει πως «οι νέες εξελίξεις στην τεχνολογία και την εκπαίδευση στην Ουκρανία παρακολουθούνται στενά για τους τρόπους με τους οποίους αλλάζουν το πρόσωπο του πολέμου».

Αυτές οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις περιλαμβάνουν ένα σύστημα πληροφοριών γνωστό ως Delta, καθώς και «τηλεχειριζόμενα σκάφη, όπλα αντι-drone γνωστά ως SkyWipers και μια ενημερωμένη έκδοση ενός συστήματος αεράμυνας που κατασκευάστηκε στη Γερμανία που ο ίδιος ο γερμανικός στρατός δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη».

Ένας πρώην πρόεδρος της Λιθουανίας φέρεται να είπε: «Μαθαίνουμε στην Ουκρανία πώς να πολεμάμε και μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ», προσθέτοντας: «Είναι ντροπή για μένα γιατί οι Ουκρανοί πληρώνουν με τη ζωή τους γι' αυτές τις ασκήσεις για εμάς».

Κάποια στιγμή το άρθρο των New York Times ξανακυκλοφόρησε, ξεκινώντας από το «Οι Δυτικοί Σύμμαχοι κοιτάζουν την Ουκρανία ως πεδίο δοκιμών για όπλα» στο ελαφρώς λιγότερο προφανές « Για τα δυτικά όπλα, ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι μια δοκιμή Beta».

Η είδηση ​​ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να δοκιμάσει οπλικά συστήματα για μελλοντικούς πολέμους ευθυγραμμίζεται με τα πρόσφατα σχόλια του διοικητή του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ πως ο πόλεμος δια αντιπροσώπων είναι μια δοκιμαστική πορεία για μια πολύ μεγαλύτερη σύγκρουση που βρίσκεται στο δρόμο.

«Αυτή η κρίση στην Ουκρανία στην οποία βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, αυτή είναι απλώς η προθέρμανση», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής STRATCOM Τσαρλς Ρίτσαρντ σε ναυτική διάσκεψη νωρίτερα αυτό το μήνα. «Το μεγάλο έρχεται. Και δε θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να υποβληθούμε σε εξετάσεις με τρόπους που δεν έχουν δοκιμαστεί εδώ και πολύ καιρό».

Έτσι, εκτός από τη χρήση του για την  προώθηση μακροχρόνιων γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ, προφανώς αυτός ο πόλεμος χρησιμοποιείται επίσης για να ακονίσει τα νύχια της αυτοκρατορικής πολεμικής μηχανής για έναν επικείμενο θερμό πόλεμο με την Κίνα και/ή τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ θα είχαν σίγουρα ένα πλεονέκτημα στις στρατιωτικές δοκιμαστικές διαδρομές με τα χρόνια σε μια τέτοια σύγκρουση.

Επιπλέον, αξίζει πιθανώς να σημειωθεί πως όλες οι δοκιμές της νέας δυτικής τεχνολογίας όπλων πιθανότατα θα εξηγούσαν  αναφορές από Ουκρανούς αστρονόμους ότι οι ουρανοί πάνω από το Κίεβο έχουν «σμήνη αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων (UFO)».

Το προαναφερθέν άρθρο των New York Times αναφέρει  ότι  ο αντιπρόεδρος της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov είπε πως οι δοκιμές όπλων που είδε τον έπεισαν ότι «οι πόλεμοι του μέλλοντος θα αφορούν ως επί το πλείστον drones και ελάχιστους ανθρώπους».

Ένας από τους πολλούς λόγους που οι ΗΠΑ και το πολύπλοκο δίκτυο συμμάχων, εταίρων και περιουσιακών τους στοιχείων πολεμούν πάντα τόσους πολέμους είναι επειδή η νέα τεχνολογία όπλων πρέπει να δοκιμαστεί στη μάχη προτού κριθεί αποτελεσματική.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι χρησιμοποιεί ανθρώπινα σώματα ως υποκείμενα δοκιμής, όπως ένας επιστήμονας χρησιμοποιεί εργαστηριακούς αρουραίους ή ινδικά χοιρίδια.

Η συγκεντρωμένη στις ΗΠΑ αυτοκρατορία προσποιείται πως ενδιαφέρεται για τις ζωές των Ουκρανών, αλλά στην πραγματικότητα ενδιαφέρεται για αυτές μόνο στο βαθμό που ένας ερευνητής νοιάζεται για τους αρουραίους του εργαστηρίου του. Και για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Τι πιο απαίσιο από αυτό; Λοιπόν, οι ατζέντες για τις οποίες εκτελούν αυτές τις δοκιμές ως προετοιμασία, υποθέτω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail