Περίεργες "προφητείες" από τον Ουκρανό αν. υπουργό Αμυνας περί Κριμαίας και Ρωσίας

Sputnik / Konstantin Mikhalchevsky
Η Ουκρανία θα μπορούσε να καταλάβει τη ρωσική Κριμαία μέχρι το τέλος αυτού του έτους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, Βλαντιμίρ Γκαβρίλοφ. Σε συνέντευξή του στο Sky New το Σάββατο, ο Gavrilov δήλωσε πως αυτό που είναι γνωστό ως «μαύρος κύκνος» – ή ένα ξαφνικό και απροσδόκητο γεγονός – θα μπορούσε να επιφέρει τη νίκη του Κιέβου.

«Νομίζω ότι η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μαύρο κύκνο στη χώρα της, μέσα στη Ρωσία, και αυτό μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία [μας] με την Κριμαία», είπε, προσθέτοντας πως «υπάρχει επίσης μια στρατιωτική επιλογή με κάποιο είδος συνδυασμού δυνάμεων, πόρων και κάτι άλλο».  

«Μπορούμε να μπούμε στην Κριμαία, για παράδειγμα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Δυνατόν; Δυνατό. Δεν αποκλείεται να είναι έτσι», πρόσθεσε ο Γκαβρίλοφ.

Όταν ρωτήθηκε τι είδους εκδήλωση μαύρου κύκνου θα μπορούσε να συμβεί τους επόμενους μήνες, ο Γκαβρίλοφ υποστήριξε πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε «να εξαφανιστεί, για παράδειγμα, για κάποιο λόγο, φυσικό και πολιτικό» ή ότι το ρωσικό κοινό θα μπορούσε να «απογοητευτεί» με την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.  

Απηχώντας μια προηγούμενη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο Γκαβρίλοφ είπε ότι το Κίεβο θα ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία «μόνο όταν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τα εδάφη μας».  

Εκφράζοντας αισιοδοξία για τις πιθανότητες της Ουκρανίας, ο Γκαβρίλοφ δήλωσε: «Η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail