Η Ρωσία κάνει συμφωνία για drones με το Ιράν – Washington Post

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ρώσος στρατιώτης χειρίζεται drone -  Sputnik / Ivan Rodionov
Η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν εμβαθύνει τους αμυντικούς τους δεσμούς στο πλαίσιο μιας συμφωνίας στην οποία θα κατασκευαστούν ιρανικά drones στη Ρωσία για χρήση στην Ουκρανία, δήλωσαν δυτικοί αξιωματούχοι ασφαλείας στην Washington Post.

Προηγουμένως, η Μόσχα και η Τεχεράνη αρνήθηκαν ότι είχαν πραγματοποιηθεί παραδόσεις όπλων εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Η συμφωνία που θα δώσει στη Ρωσία τη δική της γραμμή συναρμολόγησης, θα επιτρέψει στη Μόσχα να επεκτείνει γρήγορα το οπλοστάσιό της από σχετικά φθηνά και εξαιρετικά αποτελεσματικά ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανέφερε η εφημερίδα το Σάββατο, επικαλούμενη τρία ανώνυμα άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η συμφωνία φέρεται να συμφωνήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια συνάντηση στο Ιράν.

Σύμφωνα με την Washington Post, η Ρωσία και το Ιράν εργάζονται ταχέως για τη μεταφορά σχεδίων και βασικών εξαρτημάτων για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν την έναρξη παραγωγής εντός μηνών.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτύξει 400 ιρανικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τον Αύγουστο, προωθώντας την στρατηγική τους για «ανελέητες αεροπορικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις», σύμφωνα με το άρθρο. Τα γεμάτα με εκρηκτικά καμικάζι UAV φέρεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσουν εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες υποδομές.

Η συμφωνία κατασκευής UAV θα επιτρέψει στη Ρωσία να ενισχύσει τον εφοδιασμό της με πυρομαχικά ακριβείας, ενώ οι Ιρανοί ηγέτες πιστεύουν πως μπορούν να αποφύγουν περαιτέρω κυρώσεις επειδή τα drones δε θα συναρμολογηθούν στη χώρα τους, ανέφερε η Post.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail