Στρατιωτική Αυτοκρατορία των ΗΠΑ: Μια οπτική βάση δεδομένων

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο έθνος, διατηρούν ένα τεράστιο δίκτυο ξένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο.

Πώς δημιουργήθηκε αυτό και πώς συνεχίζεται; Μερικές από αυτές τις φυσικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε γη που καταλαμβάνεται ως λάφυρο πολέμου. Οι περισσότερες βάσεις διατηρούνται μέσω συνεργασιών με κυβερνήσεις, πολλές από τις οποίες βάναυσες και καταπιεστικές κυβερνήσεις επωφελούνται από την παρουσία τους. 

Σε πολλές περιπτώσεις, κάτοικοι εκτοπίστηκαν για να δημιουργηθεί χώρος για αυτές τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στερώντας συχνά από τους ανθρώπους καλλιεργήσιμες εκτάσεις, προσθέτοντας τεράστια ποσά ρύπανσης στα τοπικά συστήματα ύδρευσης και στον αέρα, και δημιουργώντας ως ανεπιθύμητη παρουσία.

Για να εξερευνήσετε αυτήν τη βάση δεδομένων, κάντε κλικ στους δείκτες χάρτη ή χρησιμοποιήστε τον πίνακα εργαλείων για να κάνετε επιλογές

Στα πλαίσια αυτά ερευνήθηκε και αναπτύχθηκε από το World BEYOND War μια οπτική βάση δεδομένων για να βοηθήσει δημοσιογράφους, ακτιβιστές, ερευνητές και μεμονωμένους αναγνώστες να κατανοήσουν το τεράστιο πρόβλημα της υπερβολικής προετοιμασίας για πόλεμο, που αναπόφευκτα οδηγεί σε διεθνή εκφοβισμό, ανάμειξη, απειλές, κλιμάκωση και μαζική θηριωδία. Αναδεικνύοντας την έκταση της αυτοκρατορίας των στρατιωτικών φυλακίων των ΗΠΑ, η ομάδα του World BEYOND War ελπίζει να επιστήσει την προσοχή στο ευρύτερο πρόβλημα. 

Το χάρτη μπορείτε να τον δείτε εδώ > https://worldbeyondwar.org/no-bases/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail