Οι ΗΠΑ αποσαφηνίζουν το σχέδιο ανώτατων ορίων της τιμής του ρωσικού πετρελαίου

GTraschuetz / pixabay
Freepen.gr - Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εκδώσει νέους κανόνες για τις εταιρείες που εμπλέκονται στο ρωσικό εμπόριο πετρελαίου, τη ναυτιλία και την ασφάλιση, επιμένοντας ότι θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις εκτός εάν συμμορφωθούν με το επικείμενο ανώτατο όριο τιμών της Δύσης που αποσκοπεί στη μείωση των ενεργειακών εσόδων της Μόσχας.

Η πολιτική καθοδήγηση του Υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ανέφερε πως οι Αμερικανοί πάροχοι υπηρεσιών θα επιτρέπεται να συνεχίσουν τις συναλλαγές με ρωσικό πετρέλαιο μόνο εάν «αγοράζεται στο ή κάτω από το ανώτατο όριο τιμής», το ακριβές επίπεδο του οποίου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Το υπουργείο ισχυρίστηκε ότι το ανώτατο όριο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου, στοχεύει στη «διατήρηση αξιόπιστης προμήθειας πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά», ενώ θα τιμωρεί τη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ισχύουν για εταιρείες σε διάφορους συναφείς κλάδους, όπως η ναυτιλία, η εμπορία εμπορευμάτων, η χρηματοδότηση, η ασφάλιση, η επισήμανση και η τελωνειακή διαμεσολάβηση. 

Όσοι διαπιστωθούν να παραβιάζουν το καθεστώς ανώτατων ορίων τιμών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων. Η καθοδήγηση διευκρινίζει πως οι πάροχοι υπηρεσιών δεν θα τιμωρηθούν εάν το πετρέλαιο αποσταλεί πριν από τη λήξη της προθεσμίας και φτάσει στον προορισμό του έως τις 19 Ιανουαρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail