Ζαχάροβα: Τα γεγονότα δείχνουν την αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Freepen.gr - Υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και ο αριθμός των εμπειρογνωμόνων της συμμαχίας που εμπλέκονται στη σύγκρουση από την πλευρά του Κιέβου αυξάνεται, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

"Ο ουκρανικός στρατός εδώ και πολύ καιρό εξαρτάται πλήρως από τις προμήθειες όπλων της Δύσης, από τις πληροφορίες, τους εκπαιδευτές και τους μισθοφόρους. Είναι απλώς ένα εργαλείο", είπε η διπλωμάτης, "Όλο και περισσότερα στοιχεία εμφανίζονται στην επιφάνεια που δείχνουν πως υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των μισθοφόρων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Όλο και περισσότεροι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες από χώρες της συμμαχίας πολεμούν σε δώδεκα ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι δε διστάζει να κάνει ό,τι του πει η Δύση, δηλαδή «να συνεχίσει να πολεμά μέχρι το πικρό τέλος και μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό». «Είναι έτοιμος να θυσιάσει τις ζωές και τις τύχες των πολιτών του, όσο συνεχίζεται η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια, χωρίς την οποία οι αρχές του Κιέβου δε θα άντεχαν ούτε μια μέρα», επεσήμανε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με αυτήν, όλα όσα συμβαίνουν είναι και «κάλυμμα για την οικονομική απάτη του Λευκού Οίκου». «Για να παρασύρει το ΝΑΤΟ περαιτέρω στη σύγκρουση, ώστε να διατεθούν και να παρουσιαστούν ακόμη περισσότερα χρήματα και ευκαιρίες, το καθεστώς Ζελένσκι σκοπίμως πηγαίνει για επικίνδυνες προκλήσεις, για εξτρεμισμό, εισάγοντας όλο και περισσότερα στοιχεία τρομοκρατικής δραστηριότητας στις ενέργειές του», είπε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail