Απέτυχε το ουκρανικό σχέδιο για την ανατίναξη αγωγού προς την Τουρκία – Μόσχα

Freepen.gr - Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια ουκρανική συνωμοσία με στόχο έναν αγωγό φυσικού αερίου προς την Τουρκία, ο οποίος περνά κυρίως υποθαλάσσια. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν μαγνητικές νάρκες, πλαστικά εκρηκτικά και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αρκετοί Ρώσοι υπήκοοι «που συμμετείχαν στην προετοιμασία και την υλική υποστήριξη της τρομοκρατικής επίθεσης» τέθηκαν υπό κράτηση, ανέφερε η FSB. Ανέφερε πως ανακάλυψε επικοινωνίες μεταξύ των συνωμοτών και των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το Κίεβο φέρεται να έδωσε οδηγίες σχετικά με την ακριβή τοποθεσία στην περιοχή του Βόλγκογκραντ της Ρωσίας όπου θα έπρεπε να τοποθετηθεί η βόμβα για να απενεργοποιηθεί ο αγωγός Southern Stream, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η υπηρεσία δημοσίευσε εικόνες που φέρεται να τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Αυτά περιελάμβαναν πλάνα δύο συλλήψεων που έγιναν σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η δήλωση ανέφερε ότι οι πράκτορες κατασχέσαν 593.000 ρούβλια (9.800 δολάρια) από τους φερόμενους ως συνωμότες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail