Στην Κύπρο δεν έλαβαν το μάθημα της ιστορίας και παίζουν με τη φωτιά

Μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι φωνές οι οποίες υποστηρίζουν πως η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να εξοπλιστεί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα ενισχύοντας την Ελλάδα. Με το Διεθνές Δίκαιο και τις φωτογραφίες με ενωμένα τα χέρια σε συνόδους τριμερών, όπως αποδείχθηκε στην πράξη δε διώχνεις τουρκικά ερευνητικά ή ακόμη και πολεμικούς στολίσκους που εκδιώκουν γεωτρύπανο από τη δική σου ΑΟΖ (περίπτωση SAIPEM 12000 το 2018 που απειλήθηκε με βύθιση).

Του Στρατή Μαζίδη

Διαβάζοντας ένα άρθρο του κ. Λάζαρου Μαύρου στην κυπριακή εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ μου έκανε εντύπωση το ξεκίνημα:

ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ στο στομάχι ένιωσαν πολλοί την περί φρεγάτας δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Γλ. Κασουλίδη στη Βουλή, την παρελθούσα εβδομάδα (25.10.2022). Σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, ένας εκ των βουλευτών τον ρώτησε:

- «Η Ελλάδα εξοπλίζεται, εμείς τι κάνουμε;».

Κι ο υπ.Εξ. απάντησε:

- "Πολλοί λένε γιατί δεν αγοράζουμε κι εμείς. Μα τι να αγοράσουμε; Μια φρεγάτα; Τι να σου κάνει;"

Τι να σου κάνει μια φρεγάτα;  Ή δύο φρεγάτες; Ή δύο αεροπλάνα; Από πολλά μέχρι και τα πάντα, να πει κανείς στον Κύπριο υπουργό και να του υπενθυμίσει μερικά ιστορικά μαθήματα.

Τι ισχυρίζονται πάρα πολλοί για την καταστροφή της Σμύρνης το 1922; Ότι αν τα ξένα πολεμικά πλοία έριχναν μια κανονιά, θα αποφεύγαμε τη σφαγή. Πού να έριχναν και περισσότερες.

Τι λένε πάρα πολλοί για την εισβολή στην Κύπρο το 1974; Πώς αν υπήρχαν δύο αεροπλάνα στο ξεκίνημα να βομβαρδίσουν τις τουρκικές δυνάμεις ή ένα-δύο υποβρύχια να βυθίσουν τον αποβατικό στόλο, σήμερα το νησί θα ήταν ολόκληρο ελεύθερο.

Αν ψάξουμε παραπάνω, ίσως βρούμε κι άλλα τέτοια μαθήματα.

Συνεπώς μία μοίρα πολεμικών αεροσκαφών ή 2-3 υπερσύγχρονα πλοία με στρατηγικά όπλα ικανά να πλήξουν στο απώτερο εσωτερικό της Τουρκίας, ίσως σου κάνουν πολλά. Τόσα πολλά ώστε όταν η Ελλάδα ήταν να δανειστεί τις δύο φρεγάτες FREMM με όπλα ικανά να χτυπήσουν βαθιά μέσα στην Τουρκία, η Αγκυρα προειδοποίησε (σχεδόν απείλησε) για συνέπειες σε όλες τις γαλλικές επενδύσεις στην Τουρκία (από τη μικρότερη μέχρι και τα εργοστάσια γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας) - Τα Νέα.

Να λοιπόν τι μπορεί να σου κάνει/κάνουν 1-2 φρεγάτες ή 1-2 υποβρύχια παραπάνω ή μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών με τα κατάλληλα όπλα ή για να μπαίνουμε στο κλίμα της εποχής drones καμικάζι μεγάλης εμβέλειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail