Η Ουκρανία πληρώνει βαρύ τίμημα για την πλήρη εξάρτηση της από τη Δύση

Η Ουκρανία, κάθε μέρα που περνά, μου θυμίζει έναν εθισμένο στο κρακ που εξαρτάται από τον ντόπιο πλασιέ ναρκωτικών για να ταΐσει τη συνήθεια του, που σιγά σιγά τον σκοτώνει. Η Ουκρανία δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να παράγει τα δικά της όπλα, να διεξάγει μαζική εκπαίδευση στρατευμάτων στη δική της επικράτεια, να διατηρεί τη ροή του ηλεκτρισμού στις μεγάλες πόλεις και να διατηρεί μια βιώσιμη οικονομία.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τον πραγματικό τρόμο αυτού που βιώνει η Ουκρανία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύντομο βίντεο:

  

Μαζί με το αυξανόμενο βουνό των πτωμάτων, οι γραμμές επικοινωνίας με τα στρατεύματα της πρώτης γραμμής φτάνουν τα όριά τους για να κρατήσουν τους στρατιώτες εφοδιασμένους με τρόφιμα και πυρομαχικά. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι το παρακάτω βίντεο είναι μια ακριβής μετάφραση (και ευχαρίστως θα διορθωθεί εάν υπάρχουν ουκρανοί ομιλητές που διαβάζουν αυτό το ιστολόγιο), αλλά δείχνει ξεκάθαρα πως υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με τα τρόφιμα:

Πέρα από τις ελλείψεις τροφίμων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να προμηθεύουν τα όπλα που έχουν υποσχεθεί να στείλουν στην Ουκρανία. Ο Τζο Μπάιντεν, σε μια σπάνια στιγμή ειλικρίνειας στην Καλιφόρνια, παραδέχτηκε πως η έλλειψη τσιπ εμποδίζει την Κυβέρνησή του να παραδώσει υποσχεμένες αποστολές πυραύλων Javelin στην Ουκρανία:

«Νωρίτερα φέτος, ήμουν στο εργοστάσιο της Lockheed Martin στην Αλαμπάμα, όπου κατασκευάζουν πυραύλους Javelin.

Μαντέψτε!

Είχαμε προβλήματα με την προμήθεια πυραύλων Javelin στην Ουκρανία, γιατί… δεν είχαν τσιπ υπολογιστών», αναφέρει το TASS.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η ενεργός παραγωγή ημιαγωγών είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.

Στις 27 Οκτωβρίου, έγινε γνωστό πως στο εγγύς μέλλον το Κίεβο μπορεί να αντιμετωπίσει έλλειψη αμερικανικών όπλων.

https://www.tellerreport.com/news/2022-11-04-biden–the-united-states-had-problems-with-the-supply-of-javelin-missiles-to-kyiv-due-to- a-lack-of-chips.BkZPhGbmHo.html

Περιμένετε! Υπάρχουν περισσότερα ανεπιθύμητα νέα. Όχι μόνο ο στρατός της Ουκρανίας δεν έχει φασόλια και σφαίρες (και εκλιπαρεί επίμονα για περισσότερη καμπάνα), το σύστημα επικοινωνιών της δε λειτουργεί.

Οι φόβοι της Ουκρανίας ότι τα στρατεύματά της ενδέχεται να χάσουν την πρόσβαση στην κρίσιμη υπηρεσία διαδικτύου Starlink του Έλον Μασκ ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφού 1.300 δορυφορικές μονάδες του στρατού βγήκαν εκτός σύνδεσης, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν τη διακοπή.

Τα μικρά, εύχρηστα δορυφορικά πιάτα που κατασκευάζονται από την ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX του Μασκ έχουν χαιρετιστεί παγκοσμίως ως πηγή επικοινωνίας που αλλάζει το παιχνίδι για τον στρατό της Ουκρανίας, επιτρέποντάς του να πολεμά και να παραμένει στο διαδίκτυο ακόμα και όταν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Διαδικτύου έχουν καταστραφεί στον πόλεμο της με τη Ρωσία. 

Ωστόσο, οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί πρόσφατα σχετικά με την αξιοπιστία του SpaceX, αφού αποκαλύφθηκαν συζητήσεις για τη χρηματοδότηση και αναφέρθηκαν διακοπές κοντά στην πρώτη γραμμή. 

https://www.cnn.com/2022/11/04/politics/spacex-ukraine-elon-musk-starlink-internet-outage/index.html

Εάν η βοήθεια από τη Δύση παρεμποδιστεί ή διακοπεί, τότε η Ουκρανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να συνεχίσει να πολεμά τους Ρώσους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να επιμένουν σθεναρά πως είναι αξιόπιστοι σύμμαχοι του Κιέβου και θα διατηρήσουν τη ροή της βοήθειας. Αλλά αυτές οι υποσχέσεις γίνονται όλο και πιο κούφιες κάθε μέρα που περνά καθώς τα εσωτερικά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα αυξάνονται στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο. Οι Ουκρανοί, όπως οι Βιετναμέζοι και οι Αφγανοί, είναι πιθανό να μάθουν στο εγγύς μέλλον ότι η υπόσχεση της Δύσης «πως καλύπτει τα νώτα σας» είναι κενή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail