Τι θα ακολουθήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Οι κάλπες έκλεισαν, ή τουλάχιστον οι περισσότερες είναι κλειστές, και οι Ρεπουμπλικάνοι θα πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Μένει να δούμε αν θα κερδίσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία. Ακόμη και χωρίς τη Γερουσία, η Βουλή των Ρεπουμπλικανών θα αναγκάσει μια αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν για την Ουκρανία. Οι μέρες της αποστολής δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία έχουν τελειώσει, ειδικά καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να πέφτουν σε οικονομική ύφεση. Η χαρούμενη συζήτηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για μια ισχυρή οικονομία θα εκτεθεί ως παραληρηματική ρητορική.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή δε θα είναι πρόθυμοι να στείλουν περισσότερα δισεκατομμύρια στην Ουκρανία. Εάν η Ρωσία συνεχίσει να κλείνει το ηλεκτρικό δίκτυο στην Ουκρανία και απωθήσει τα ουκρανικά στρατεύματα από τη Δημοκρατία του Ντόνετσκ και τη Χερσώνα, ο ενθουσιασμός για την υποστήριξη της Ουκρανίας θα συνεχίσει να διαβρώνεται. Οι αυξημένες δαπάνες για τις αμερικανικές αμυντικές εταιρείες, που φαινομενικά πρόκειται να σταλούν στην Ουκρανία και να επανεφοδιαστούν οι αμερικανικές στρατιωτικές προμήθειες, έχουν ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό. Ακόμα κι αν η Ουκρανία ηττηθεί βραχυπρόθεσμα, οι μέτοχοι και τα στελέχη Lockheed Martin, General Dynamics, Raytheon και Northrop Grumman θα είναι ευχαριστημένοι. Θα εξακολουθούν να βγάζουν χρήματα από την Ουκρανία.

Μία από τις πιο σημαντικές συνέπειες της ανάληψης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι το μέλος του Κογκρέσου, Τζιμ Τζόρνταν να πάρει τον έλεγχο της Επιτροπής Δικαιοσύνης. Σε αντίθεση με τον ηλικιωμένο προκάτοχό του –ο ανίκανος Τζάρολντ Νάντλερ– ο Τζόρνταν είναι έξυπνος, επιθετικός, καλά διαβασμένος και αφοσιωμένος να αναλάβει δράση για να καθαρίσει το διεφθαρμένο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το εγκληματικά κομματικό FBI. Θα αποκαλυφθούν τα ψέματα των Δημοκρατικών για τη λεγόμενη εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου. Πιστεύω πως θα υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια για την εξάρθρωση του FBI και την ανάθεση των καθηκόντων επιβολής του νόμου σε άλλες υπηρεσίες, όπως η DEA και οι Αμερικανοί Μάρσαλ. Επίσης, δεν θα εκπλαγώ αν η Βουλή κινηθεί για να παραπέμψει τον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland και τους διευθυντές του FBI Chris Wray.

Το Σώμα θα παίξει επίσης μεγάλο ρόλο στην αποκάλυψη των ψεμάτων γύρω από τα εμβόλια Covid και στο γεγονός ότι η Big Pharma απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από το κοινό. Κάθε μέρα φέρνει νέες αναφορές για τους θανάτους σχετικά νεαρών ανδρών και γυναικών που πεθαίνουν από μυοκαρδίτιδα. Το αμερικανικό κοινό θα μάθει πώς οι γιατροί στο NIH, όπως ο Δρ Faucci, επωφελήθηκαν από τις σχέσεις τους με αυτούς που παρήγαγαν τα εμβόλια. Στην Αμερική αρέσει να γίνονται διαλέξεις σε ξένες χώρες για τη διαφθορά τους. Αυτό είναι σα μια μεθυσμένη πεθερά που παραπέμπει στον γαμπρό της για την ανάγκη για νηφαλιότητα.

Ο έλεγχος του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικάνους δεν αποτελεί εγγύηση ότι οι άθλιες πολιτικές, ειδικά η εξωτερική πολιτική, θα αλλάξουν σημαντικά. Διεθνή γεγονότα, όπως μια παγκόσμια οικονομική κρίση, θα εκθέσουν την ανικανότητα του Κογκρέσου να κάνει οτιδήποτε σημαντικό για να υιοθετήσει πολιτικές που θα ανακόψουν τη σφαγή από τις διακοπές του εφοδιασμού και την άνοδο του ενεργειακού κόστους.

Ένα από τα μπαλαντέρ είναι τα BRICS. Θα καταφέρουν η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Νότια Αφρική να δημιουργήσουν μια εναλλακτική λύση στο δολάριο βενζίνης; Οι προηγούμενες προσπάθειες έχουν υποχωρήσει, αλλά οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία και την αυξημένη επιθετικότητα των ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν τη δυναμική και ένα νέο νόμισμα με βάση τον χρυσό θα μπορούσε να βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτά είναι άσχημα νέα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail