Η επική αποτυχία της Ουκρανίας στην κατασκευή προβοκάτσιας

Πιστεύω ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά πως η Ουκρανία προσπάθησε και απέτυχε να κατασκευάσει μια «ρωσική» επίθεση στην Πολωνία που θα δικαιολογούσε το ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί την Πολωνία σύμφωνα με το Άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και θα έλυνε το δίλημμα του Κιέβου σχετικά με τον τρόπο αντικατάστασης του τεράστιου αριθμού Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε μάχες τους τελευταίους δύο μήνες. Είναι ένα κύρος ενός αριθμού. Και η Ουκρανία έχει απεγνωσμένη ανάγκη από ενισχύσεις που δεν είναι διαθέσιμες, εάν βασίζονται μόνο σε στρατευμένους Ουκρανούς.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εδώ είναι τα στοιχεία ότι ο πύραυλος S-300 που προσγειώθηκε στην Πολωνία ήταν προβοκάτσια:

> Ο πύραυλος ήταν S-300. Κατασκευάστηκε αρχικά στη Σοβιετική Ένωση στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

> Ο πύραυλος προσγειώθηκε στο πολωνικό χωριό Przewodów στα ανατολικά της χώρας, περίπου τέσσερα μίλια από τα ουκρανικά σύνορα. Το Przewodów είναι η κόκκινη κουκκίδα στον παρακάτω χάρτη.

Οι πλησιέστερες ρωσικές χερσαίες δυνάμεις, οι οποίες θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν εκτοξεύσει αυτόν τον πύραυλο, βρίσκονται ανατολικά της Χερσώνας. Η απόσταση από το Przewodow στο Kherson είναι 613 μίλια. Αυτή η απόσταση υπερβαίνει την ικανότητα του S-300 κατά 3,5.

Το S-300 εκτοξεύτηκε από ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται κάπου δυτικά του Κιέβου. Είναι πολύ πιθανό ότι δορυφόροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας κατέγραψαν αυτήν την εκτόξευση. Με άλλα λόγια, και οι δύο πλευρές γνωρίζουν από πού προέρχονται οι S-300.

Είναι πολύ απίθανο να επρόκειτο για ένα «δυσλειτουργικό» πύραυλο που εκτόξευσε η Ουκρανία σε μια στιγμή απόγνωσης προσπαθώντας να καταρρίψει έναν δεσμευμένο ρωσικό πύραυλο. Γιατί; Οι ρωσικοί πύραυλοι πετούν από το νότο προς το βορρά ή από την ανατολή προς τη δύση. Αυτό σημαίνει ότι εάν η Ουκρανία ενεργοποιήσει ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας σε αυτούς τους εισερχόμενους πυραύλους, ο ουκρανικός πύραυλος θα ταξίδευε από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Αλλά αυτό δε συνέβη εδώ. Οι S-300 ταξίδεψαν από ανατολή προς δύση. Μόνο αν ο Ουκρανός χειριστής που εκτόξευσε το S-300 ήταν μεθυσμένος, διαφορετικά είναι αδύνατο να εκτοξευθεί «κατά λάθος» αυτός ο πύραυλος αεράμυνας προς τη λάθος κατεύθυνση.

Τότε έχετε την κατηγορηματική άρνηση του Zelensky να αποδεχθεί τα στοιχεία.

Αλλά η επανάληψη ενός ψέματος δεν το κάνει αληθινό. Μπορεί να επιμένετε ότι ο Ήλιος ανατέλλει από τη Δύση, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο δυνατά φωνάζετε ή πόσες φορές επαναλαμβάνετε αυτές τις ανοησίες, δεν είναι αλήθεια. Η ίδια αρχή ισχύει και εδώ. Ένας πύραυλος αντιαεροπορικής άμυνας που εκτοξεύεται σε πυραύλους που έρχονται από τα ανατολικά και τα νότια δεν ταξιδεύει ως δια μαγείας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Πιστεύω ότι αυτός είναι ένας άλλος δείκτης της αυξανόμενης απόγνωσης του Zelensky. Σκεφτείτε το για μια στιγμή. Εάν η Ουκρανία είχε όντως τη Ρωσία στα άκρα της, γιατί να κατασκευάσει έναν εύκολα διαψευσμένο ισχυρισμό ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Πολωνία με πύραυλο; Αυτό ήταν ατημέλητο εμπόριο. Εάν η Ουκρανία είχε χρησιμοποιήσει έναν άλλο ρωσικό πύραυλο ικανό να πετάξει την απόσταση από τις τρέχουσες ρωσικές γραμμές μέχρι το αγρόκτημα στην Πολωνία, τότε τα περιστασιακά στοιχεία μπορεί να είχαν ανάψει την επιθυμητή φωτιά μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ.

Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συμφώνησε τόσο γρήγορα με τους Ρώσους σχετικά με την προέλευση του πυραύλου είναι ότι τα τεχνικά δεδομένα του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης έδειχναν τη θέση εκτόξευσης. Αν το NRO γνωρίζει, τότε οι Ρώσοι, που έχουν παρόμοιες δυνατότητες, θα το γνωρίζουν.

Νομίζω επίσης πως η Ουκρανία και η Πολωνία έφτιαξαν αυτό το σχέδιο χωρίς να το πουν στον Τζό Μπάιντεν. Το περιστατικό είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με τη συνάντηση των G-20 στο Μπαλί. Ως εκ τούτου, ο τίτλος μου - Epic Fail.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail