Η Μόσχα καλεί για παγκόσμια καταγγελία της εκτέλεσης Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου από τα ουκρανικά στρατεύματα

Η Ρωσία προτρέπει τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν την εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου από Ουκρανούς στρατιώτες και να διεξαγάγουν ενδελεχή έρευνα, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Απαιτούμε από τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν και να διερευνήσουν ενδελεχώς αυτό το συγκλονιστικό έγκλημα. Καμία θηριωδία που διαπράττεται από ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες δε θα παραμείνει ατιμώρητη. Όλοι όσοι είναι ένοχοι και οι συνεργοί τους θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν ανάλογα. Κανείς δε θα γλιτώσει την τιμωρία", είπε η Ρωσίδα διπλωμάτης, σχολιάζοντας στο βίντεο που δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες «ανελέητα να πυροβολούν άοπλους Ρώσους αιχμαλώτους», το οποίο έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο.

"Αυτά τα συγκλονιστικά βίντεο αποτελούν περαιτέρω στοιχεία για τα εγκλήματα που διέπραξαν Ουκρανοί νεοναζί. Η Ουκρανία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, συγκεκριμένα τη Σύμβαση της Γενεύης του 1949 σχετικά με τη Μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου και τους διεθνείς νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Συμφώνου του 1966 για Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα και τη Σύμβαση του 1984 κατά των βασανιστηρίων και άλλων σκληρών, απάνθρωπων ή ταπεινωτικών μεταχειρίσεων ή τιμωριών», είπε.

Η Ζαχάροβα συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας «στην σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση της Ουκρανίας προς το κρατούμενο Ρώσο στρατιωτικό προσωπικό».

Ουκρανοί μαχητές διαδίδουν τακτικά βίντεο που δείχνουν πώς δολοφονούν, βασανίζουν, εξευτελίζουν και χτυπούν ανθρώπους, είπε.

"Χωρίς καμία αμηχανία, οι Ουκρανοί νεοναζί έδειξαν τα "κατορθώματά" τους για να τα δουν όλοι. Αυτά τα βίντεο θα σας κρυώσουν - πυροβολούν δεμένους στρατιώτες στα πόδια, δεν σέβονται τα σώματα των νεκρών και πυροβολούν άοπλους στρατιώτες και πολίτες. Μοιράστηκαν ακόμη και πλάνα από τανκς που συνθλίβουν ζωντανούς ανθρώπους. Ξένοι μισθοφόροι συμμετείχαν επίσης σε αυτές τις φρικαλεότητες, όπως οι καταστροφές από τη Γεωργιανή Λεγεώνα που πυροβόλησε βάρβαρα φυλακισμένους Ρώσους αλεξιπτωτιστές έξω από το Κίεβο τον περασμένο Μάρτιο», είπε η εκπρόσωπος.

"Η συλλογική Δύση που υποστηρίζει το Κίεβο δεν έδωσε καθόλου σημασία σε αυτά τα πολυάριθμα γεγονότα. Αυτή η έγκριση από τους επιμελητές των ΗΠΑ και της Ευρώπης τους καθιστά συνεργούς στα εγκλήματα που διαπράττουν οι Ουκρανοί νεοναζί τους οποίους υποθάλπουν", συνέχισε, προσθέτοντας ότι τα παραπάνω -οι αναφερόμενες φρικαλεότητες διαπράχθηκαν όχι μόνο από τις νεοναζιστικές ομάδες της Ουκρανίας, αλλά και από τακτικά στρατεύματα.

«Η δέσμευσή τους στη νεοναζιστική ιδεολογία και οι ενέργειες για την προώθηση αυτών των αρχών αποκαλύπτουν την εγκληματική ουσία του καθεστώτος του Κιέβου», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail