«Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την επερχόμενη καταιγίδα»

AbelEscobar / pixabay
Ο Πούτιν λέει ότι «κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την επερχόμενη καταιγίδα», αλλά ο ίδιος κάνει καλά τη δουλειά του. https://www.rt.com/russia/565476-putin-valdai-club-takeaways/   

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ομιλία ορόσημο στο Valdai του Πούτιν είναι μια άλλη καλή ομιλία, σωστή στο μήνυμά της και όπως και οι άλλες του δε θα οδηγήσει σε καμία ενέργεια.

Το Ντόνετσκ, μια ρωσική πόλη, έχει δεχθεί επανειλημμένα επίθεση από την Ουκρανία χρησιμοποιώντας όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ. Αλλά μέχρι τις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις σε νερό και ηλεκτρισμό στο Κίεβο ο Πούτιν συνέχισε να προστατεύει το Κίεβο (και τους δυτικούς προμηθευτές του) από αντίποινα. Πράγματι, ο Πούτιν εξακολουθεί να προσπαθεί να διαπραγματευτεί τον πόλεμο με τον Ζελένσκι και με τον Μπάιντεν και να παρέχει στους εχθρούς του ΝΑΤΟ πετρέλαιο, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Ο Πούτιν κάνει περισσότερα από το να καταπολεμά την επερχόμενη καταιγίδα. Αυτός, με την αδράνεια και την άρνησή του να χρησιμοποιήσει αρκετή δύναμη για να τερματίσει τη σύγκρουση, συμβάλλει στη σφοδρότητα της επερχόμενης καταιγίδας αποδεχόμενος αυξανόμενες προκλήσεις που ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες απερίσκεπτες προκλήσεις.

Καθώς οι προκλήσεις αυξάνονται – με την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών από τη Δύση και την παροχή όπλων, πληροφοριών και πληροφοριών στόχευσης, έως την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, την καταστροφή των αγωγών Nord Stream, τη στάθμευση της 101 Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ στα σύνορα της Ουκρανίας, στον επαναπροσδιορισμό του στρατηγικού δόγματος των ΗΠΑ, προκειμένου να επιτραπεί η χρήση πυρηνικών όπλων έναντι μιας μη πυρηνικής απειλής, όσο δυσφορεί τις ΗΠΑ, στην τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στη Φινλανδία – οι προκλήσεις της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο απερίσκεπτες. Πότε θα περάσει η Δύση μια ρωσική κόκκινη γραμμή που ο Πούτιν δεν μπορεί να αγνοήσει; Μια γρήγορη ήττα της Ουκρανίας θα είχε αποτρέψει αυτές τις απερίσκεπτες πράξεις και έναν ολοένα διευρυνόμενο πόλεμο.

Κανείς στις δυτικές κυβερνήσεις δεν απαιτεί ειρήνη και διπλωματικό τέλος της σύγκρουσης. Έτσι η διαδικασία προχωρά προς τη ρωσική παράδοση ή τον Αρμαγεδδώνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail