Η Πολωνία χτυπήθηκε από ουκρανικό πύραυλο – AP

ΑΡ / Μichal Dyjuk
Freepen.gr - Ένας πύραυλος που έπληξε πολωνικό έδαφος την Τρίτη, σκοτώνοντας δύο πολίτες, πιθανότατα εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία και όχι από τη Ρωσία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Associated Press.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, το βλήμα εκτοξεύτηκε από την ουκρανική αεράμυνα εν μέσω ρωσικού βομβαρδισμού μεγάλης κλίμακας της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας, ανέφερε το AP την Τετάρτη.

Οι πληροφορίες προήλθαν από τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να συζητήσουν το θέμα δημόσια.

Μια προηγούμενη αναφορά του AP, επικαλούμενη «ανώτερο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών», ανέφερε ότι ήταν ένας ρωσικός πύραυλος που προσγειώθηκε σε πολωνικό έδαφος. Ωστόσο, το Πεντάγωνο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία για το περιστατικό, είπε ότι «είναι απίθανο, με βάση την τροχιά, να εκτοξεύτηκε [ο πύραυλος] από τη Ρωσία».

Ωστόσο, προέτρεψε το κοινό να περιμένει μέχρι το τέλος των ερευνών, υποσχόμενος πλήρης υποστήριξη για την έρευνα που διεξάγεται τώρα από τη Βαρσοβία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail