Το 70% των κατοίκων του Κιέβου εξακολουθεί να είναι χωρίς ρεύμα

ΑΡ Ρhoto/Αndrew Κravchenkο
Freepen.gr - Πάνω από το 70% των κατοίκων του Κιέβου παραμένουν χωρίς ρεύμα από το πρωί της Πέμπτης, η παροχή νερού στην πόλη έχει αποκατασταθεί μερικώς, ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

«Από το πρωί της Πέμπτης, το 70% του Κιέβου παραμένει χωρίς ρεύμα», ανέφερε το ουκρανικό μέσο Strana μεταφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με τον Klitschko, η επαναφορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην πρωτεύουσα εξαρτάται από την επαναφορά της ισορροπίας στο ουκρανικό σύστημα ηλεκτρικού δικτύου.

Η παροχή νερού στην πόλη έχει πλέον επανέλθει στην αριστερή όχθη. Εν τω μεταξύ, στη δεξιά όχθη, το νερό θα πρέπει να είναι διαθέσιμο το πρώτο μισό της ημέρας, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν στην Οδησσό. Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα στην πόλη οι ηλεκτρικές συγκοινωνίες. Όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, η πόλη τροφοδοτήθηκε από υποδομές ζωτικής σημασίας.

Την Τετάρτη, σε όλη την Ουκρανία κηρύχθηκε αεροπορικός συναγερμός, ο οποίος διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες. Υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις και ζημιές σε υποδομές στο Κίεβο, το Λβοφ, το Χάρκοβο, την Οδησσό, το Ντνέπρ, το Νικολάγιεφ και άλλες πόλεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ουκρανίας έμειναν χωρίς ρεύμα. Και οι τρεις πυρηνικοί σταθμοί που ελέγχονται από το Κίεβο στο Khmelnitsky της Νότιας Ουκρανίας και στο Rovne αποσυνδέθηκαν επειγόντως από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail